5 есенни изкушения от издателство "Колибри"

Pinterest LinkedIn +

От 8 до 13 септември в пешеходната зона на столичния бул. "Витоша" се провежда традиционната Алея на книгата. Както винаги издателство "Колибри", които можете да откриете в шатра номер 10, са подготвили разнообразни и изкушаващи предложения, с още по-изкушаващи преференциални цени.

Обичаме събития като Алея на книгата, защото внасят разнообразие в градския живот, винаги има нещо интересно, което си заслужава да се види и, разбира се, заради книгите. Така че ако скоро не сте се разхождали по "Витоша", заслужава си да отделите малко време и да разгледате какво се случва в участъка между "Солунска" и "Алабин".
 
И особено в шатра номер 10, където от издателство "Колибри" са се погрижили да има по нещо за всяка възраст и всеки вкус. Пълният списък с техните продложения можете да разгледате ТУК.
 
За да направим избора по-лесен ще ви разкажем повече за няколко особено любопитни заглавия, които можете да намерите на щанда на издателството.
 
"Доклад на зелената амеба за химическия молив" на Велина Минкова
 
Ако ви се чете нещо забавно, остроумно и различно, при това от български автор, "Доклад на зелената амеба за химическия молив" е вашата книга. Едно необикновено пътуване във времето, което ще ви разходи из не чак толкова далечното минало и чак до Северна Корея, за да ви потопи в колоритната атмосфера на един международен пионерски лагер.
 
Годината е 1989-та. Предстоят важни събития. Преди да стигне до тях обаче, авторката на романа Велина Минкова използва прекрасното си чувство за хумор, за да разкаже по забавен, остроумен и интелигентен начин още неразказаната ни нова история.
 
Книгата можете да откриете на щанда на "Колибри" на Алея на книгата (при това на изкушаваща специална цена) или  ТУК.
 
"Тълкуване на сънищата" на Пиер Дако
 
В случай, че предпочитате да излезете извън рамката на художествената литература и особено, ако проявявате интерес към психологията, препоръчваме ви да отделите време за "Тълкуване на сънищата" на белгийския психиатър Пиер Дако.
 
Дако е автор на няколко издадени в България изключително успешни книги, сред които са "Фантастичните победи на модерната психология", "Триумфът на психоанализата" и "Жената и нейната дълбинна психология". Той е учен с богат клиничен опит, но и талантлив популяризатор, а произведенията му са предназначени както за професионалисти, така и за по-широк кръг читатели.
 
В "Тълкуване на сънищата" Дако ни въвежда в завладяващия свят на сънищата и тяхната символика. Запознава ни с най-разпространените сюжети и тяхното значение. Целта му е да покаже на читателите как биха могли сами да тълкуват сънищата си, стига да им отдадат вниманието, което заслужават, да се запознаят със символиката им и приемат неоспоримата истина - ние сме това, което си мислим.
 
Най-лесният начин да се сдобиете с "Тълкуване на сънищата" е да посетите щанда на "Колибри" на Алея на книгата или да я поръчате ТУК.
 
"Дневник на крадеца" на Жан Жьоне
 
Един необикновен роман, който може да се отнесе към жанра автофикция, "Дневник на крадеца" е разказ на Жьоне за собствения му живот. Световноизвестният френски писател, поет и драматург е добре познат на театралите, а биографията, наред с произведенията му, го превръща в една от най-противоречивите личности на ХХ век.
 
Крадец, творец, затворник, отричан, обажаван, цензуриран и високо ценен от интелектуалци като Кокто, Сартр, Бовоар, Джакомети, Матис. За него Сартр казва, че "геният не е дарба, а изход от най-отчаяните положения".
 
"Дневник на крадеца" е книгата, която превръща Жьоне в класик на модерната литература. Стилът му е изискан, езикът - богат и красив, но чрез тях той разкрива един маргинален свят. Разказва за живота си в Испания, за любовниците си Салвадор и Стилитано, Арман и Робер, за кражбите, чрез които се препитава, за завръщането си в Париж и новите си любовници, и новите кражби.
 
Можете да намерите "Дневник на крадеца" на щанда на "Колибри" на Алея на книгата (при това на изкушаваща специална цена) и ТУК.
 
"Обезумелият философ" на Лоран Гунел  
 
Неотдавна ви разказахме за френския писател и психолог Лоран Гунел и неговите съчетаващи наука и фикция романи. Книгите на Гунел са достатъчно увлекателни, за да ги четем като художествена литература (и жанрово са по-близки до нея), но и достатъчно научни, за да ни запознаят с някои основни страни на човешката психика.
 
Една от най-любопитните му творби е "Обезумелият философ". В него Гунел успява да изненада читателите както с фабулата, така и с детайлите, често предизвикващи усмивка. Разказвайки историята на един наранен душевно преподавател по философия, Гунел критикува консуматорската цивилизация и държи читателя в напрежение до последните страници с неочакваните сюжетни обрати.
 
Можете да намерите "Обезумелият философ" на щанда на "Колибри" на Алея на книгата (при това на изкушаваща специална цена) и ТУК.
 
"Лош късмет за любимеца на учителката"
 
Поредицата за малкия Никола е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето, а "Лош късмет за любимеца на учителката" е особено подходящо четиво за началото на новата учебна година. В нея малките читатели се срещат отново с Никола и щурите му приятелчета, които се връщат в класната стая, където ги очаква изненада.
 
Учителката им е болна, а когато децата виждат кой ще я замества, те никак не са доволни. И в това няма нищо странно, все пак кой е могъл да си представи, че един ден любимецът ще се окаже най-лошият ученик в целия клас?
 
Книжките от поредицата предлагат адаптирани версии на разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, поднесени с лек и достъпен стил, много цветни илюстрации, прекрасно чувство за хумор и, за да бъде четенето лесно и приятно, с много пряка реч.
 
Можете да ги намерите на щанда на "Колибри" на Алея на книгата и ТУК.

Сподели.