4 SEM тактики, които носят бързи резултати

Pinterest LinkedIn +

Гугъл обработва 3 милиарда и половина търсения на ден, което прави по 40 000 търсения в секунда и 1,2 трилиона в годината.

По-озадачаващ от тези статистически данни е фактът, че е изключително сложно предизвикателство да се възползваме от някаква част от този огромен трафик чрез различните маркетингови способи. Ключът към спечелването на повече потребители и посещения към сайта е използването на точните SEO и SEM инструменти, с които да изпреварим конкуренцията в търсещите машини.

В последните години SEM започна все повече да еволюира и да се отделя от SEO. Разликата е, че оптимизацията работи добре в дългосрочен план, докато SEM тактиките действат почти незабавно.

Ако бизнесът ви се нуждае от няколко бързо печеливши стратегии, разгледайте четирите SEM тактики, които сме ви подготвили.

1. Използвайте ускорени мобилни страници.

В ерата на бързия 4G мобилен интернет няма кой да чака с минути сайтът ви да зареди напълно. Всъщност повечето потребителите се отказват само след 3 секунди и ако страницата не е заредила, се прехвърлят на друг сайт, най-вероятно конкурентен. Освен това бавното зареждане на сайта ви увеличава повече от двойно степента на отпадане в него.

Важно е да обръщате внимание на тези факти, защото над половината търсения се извършват от мобилни устройства. Също така, когато говорим за платена реклама, скоростта на зареждане е още по-важна. Няма как да изплатите инвестицията си, ако хората се махат от бавния ви сайт веднага след като са последвали реклама към него.

Всичко това значи, че е необходимо спешно да се справите с този проблем, ако го имате, и Гугъл е предоставил най-доброто решение – ускорени мобилни страници (AMP).

Създавайки такива целеви страници към платените си реклами, брандовете предоставят по-добро преживяване за потребителите и съответно печелят повече. По този начин намалява и степента на отпадане, което повишава органичните позиции на сайта в търсачките. Ускорените мобилни страници са мощен инструмент за получаване на бързи резултати.

2. Вграждайте възможност за обаждане.

Приставките към рекламирането с Adwords позволяват да се добавят различни допълнителни данни към рекламите, без да се използват ограничените символи за описание.

Добавките за обаждане, например, дават възможност на потребителя да се свърже с вашия бизнес директно през рекламата, като е необходимо само да се постави телефонен номер до нейното заглавие или да се сложи бутон за обаждане. Подобен ефект може да се постигне и с бутон за сваляне на приложение или други подобни действия.

По този начин се прескача една стъпка от фунията на конверсиите и се постигат доста по-бързи резултати.

3. Бъдете достатъчно релевантни и целенасочени.

Един от най-добрите начини да отблъснете хората, а и Гугъл, е, като изпратите потребителя на целева страница, която няма почти нищо общо с рекламата ви.

За да избегнете неприятни последици като висока степен на отпадане и по-нисък качествен рейтинг на рекламите ви, трябва да се уверите, че ключовите думи, свързани с тях, отговарят на съдържанието им.

За да постигнете бързи резултати, е хубаво да включите подтикващи действие думи, които да накарат потребителя да направи покупка, абониране, изтегляне или нещо друго.

4. Направете им предложение, на което не могат да устоят.

В общи линии, думите "безплатно" и "отстъпка" винаги хващат окото. Те предизвикват много повече кликвания и действия и гарантирано ще ви донесат високи резултати.

Освен това не е нужно безплатното да излиза скъпо на бизнеса ви. Можете да предложите нещо като "Купи два продукта и вземи трети безплатно", или "Изтегли безплатна електронна книга", или "Получи безплатна консултация", нещо такова.

Ако все пак не обичате да подарявате разни неща, помислете за възможните отстъпки и намаления, които можете да направите. Когато създавате реклама, не изписвайте само цената на продукта, а напишете и процента на намалението или старата по-висока цена. Така потребителят няма да се концентрира само върху сумата, която трябва да плати, а ще помисли и за парите, които спестява.

Повечето хора не могат да устоят на предложението да спестят пари. Именно това е един от начините да получите много поръчки за кратко време.

Обобщение

Маркетингът в социалните мрежи изглежда сложен, но изобщо не е невъзможно да се черпят положителни резултати чрез неговите инструменти. Ключовият елемент е да вникнете в "болките" на потребителя и да включите начините, по които да го успокоите, в рекламните си кампании.

С помощта на гореизброените стратегии ще се прицелите в хора, които искат да действат моментално, лесно могат да бъда подтикнати към покупка и дори биха конвертирали директно от резултатите в търсещите машини. Няма друг по-бърз начин от това.

Коя от тези тактики ви харесва най-много? Какво мислите – SEM или SEO е по-добрият вариант за вашия бизнес?  

Материалът е представен от дигитална агенция Промо Пойнт – promopointbg.com

Сподели.