300 кандидатстват в конкурса "БГ Сайт 2006"

Pinterest LinkedIn +

В тазгодишното издание на конкурса "БГ Сайт 2006" ще вземат участие над 300 сайта. Регистрацията на участниците приключи и гласуването на публиката и журито вече е в ход.

Сайтовете ще се състезават в 17 категории: "Общност", "Общество", "Образование и наука", "Финанси", "Здраве", "Новини", "Услуги", "Спорт", "Пътешествия и туризъм", "Търговия, производство и индустрия", "Личен сайт", "Дизайн и изкуства", "Гайдове и справочници", "Развлечения и лайфстайл", "Електронна търговия" и "Онлайн реклама". От тази година тръгва и една съвсем нова категория "Сайт за мобилен интернет". Тя е създадена по инициатива на М-тел. В нея ще бъдат връчени две награди - за WAP и мобилни устрйства.

На най-засилен интерес се радва категорията "Търговия, производство и индустрия", в която са се регистрирали 38 сайта. В категория "Личен сайт" пък от всички 26 участници само един сайт е на изпълнител. Той принадлежи на поп-фолк певицата Рени.

По традиция победителите ще бъдат избирани от 14-членно жури. Изключение от това ще направят само категориите "Онлайн реклама" и "Сайт за мобилен интернет", където оценяващите ще са само седем. 

Церемонията по награждаването ще се проведе на 17 ноември в Младежкия театър "Николай Бинев".

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.