3 причини да не пропускате "Алея на книгата" 2016

Pinterest LinkedIn +

От 6 до 11 септември в столицата се провежда четвъртото поредно издание на "Алея на книгата". Мястото е пешеходната зона на столичния бул. "Витоша", а издателство Colibri, което можете да откриете в шатра номер 11, ви очаква със страхотни книги на преференциални цени.

Най-мащабното книжно изложение на открито "Алея на книгата" е сред любимите ни събития в есенния културен афиш. Под фенерите на булевард "Витоша", в частта между булевард "Патриарх Евтимий" и улица "Гладстон", са разположени 16 шатри с над 40 изложители.

Горещо ви препоръчваме да не подминавате шатра номер 11, където издателство Colibri се е погрижило да има по нещо за всяка възраст и всеки вкус. Изборът от изкушаващи заглавия е наистина огромен, а ние се сещаме поне за три причини да се разходите из "Алея на книгата".

1. Най-новото от българската литература

С чиста съвест бихме могли да заявим, че там ще откриете няколко от най-интересните и качествени книги, излезли тази година. Особено ако отдавна не сте попадали на хубав български роман, със сигурност ще останете приятно изненадани от предложенията на Colibri

Няколко от тях са сред заглавията, номинирани за наградите на литературен клуб "Перото". "Любовни истории от Вавилонската библиотека" на Валери Стефанов е нетрадиционно и изискващо сериозни познания в областта на световната културна и литература произведение. И именно това го прави интересно за изкушените читатели.

Книгата събира шест варианта на една и съща история, разказани чрез стилистиката и специфичните художествени средства на шестима велики писатели на ХХ век. Кои са те – ще ви оставим да откриете сами. 

Другото особено изкушаващо предложение е "Перлите на Ади Ландау" на Соня Тодорова, номиниран в категория "Дебют". Омагьосваща история за бягащи хора, за цената на свободата и за тежестта на историята, книгата проследява пътя на чифт перлени обици, пътува през времето и съдбите на техните притежатели.

В случай че няма как да посетите "Алея на книгата", а искате да прочетете "Любовни истории от Вавилонската библиотека" и "Перлите на Ади Ландау", най-прекият път към тях е ТУК.

2. Истината за един пренебрегван орган

Ако предпочитате нехудожествена литература или поне изпитвате здравословно любопитство към научните изследвания, поднесени достатъчно достъпно, "Черво с чар" е книга, която не бива да пропускате. Не само защото нейната авторка Джулия Ендерс е един от най-интересните и успели млади учени в Европа, а от "Черво с чар" са продадени над милион екземпляра.

Да, книгата е абсолютен бестселър, но далеч по-важно е, че разяснява "магията" на чревната дейност с хумор и фантазия и вместо строги здравословни предписания предоставя знание, чрез което по-лесно да намерим пътя към хармонията между тялото и духа.

Има начин да се сдобиете с книгата, дори ако нямате възможност да посетите щанд 11. Достатъчно е само да надникнете ТУК.

3. Най-хубавите детски книжки

Дни преди началото на учебната година можете да разведрите малчуганите с нещо забавно, цветно и весело, което не влиза в задължителните четива и затова е много по-интересно, но не по-малко полезно.

Още по-хубаво е, че сред многообразието от заглавия на издателство Colibri можете да намерите нещо подходящо както за най-малките читатели, които правят своите първи стъпки в света на книгите, така и за вече четящи деца.

На щанд 11 можете да откриете цветните и забавни приключения на Пчеличката Мая, която помага на малчуганите да опознаят заобикалящата ги природа, в "Пчеличката Мая открива света". Там ви очакват и новите приключения на добрия вълк Вълкан, който е решил, че не иска да бъде вече черен, както и "Балонът и други неиздавани истории", в която ще откриете първия разказ за малкия Никола, написан от Рьоне Госини и илюстриран от Жан-Жак Семпе. 

В случай че няма как да посетите "Алея на книгата", можете да намерите най-новите приключения на всички любими на децата персонажи и ТУК.

Сподели.