3 неустоимо "вкусни" книги за любителите на кулинарията

Pinterest LinkedIn +

Точно така, готвенето и литературата съвсем не са взаимно изключващите се понятия и доказателствата за това са много. Следващите три заглавия са много различни едно от друго, но със сигурност ще ви вдъхновят за кулинарни експерименти.

Не е нужно да притежавате кой знае какви готварски умения, за да останете очаровани от книга, в която готвенето заема важно място. Понякога е достатъчно просто да имате нещо вкусно подръка, защото има книги, които не бива да се четат на гладно. Понякога единствената съставка, която ви трябва, е добро чувство за хумор, а има и случаи, в които е достатъчно просто да обичате да експериментирате.

Да готвим у дома с Джулия и Жак

Започваме с една класическа книга с рецепти. Тайните на френската кухня са поднесени по един изключително приятен и лек начин от прекрасния кулинарен дует Джулия Чайлд и Жак Пепен. Книгата носи името на телевизионното предаване на двамата експерти, което се радва на широка популярност и е отличено с награда "Еми".

Освен че ще научите как да приготвяте изкушаващи френски гозби в домашни условия, от "Да готвим у дома с Джулия и Жак" ще разберете и коя е най-важната съставка според двамата кулинарни експерти. Макар да спорят често, те са единодушни в едно отношение - готвенето трябва да носи удоволствие.

Изпитани, внимателно подбрани и подобрени от Чайлд и Пепен, дори най-сложните рецепти в тази книга са поднесени достъпно, с ясни, прости и лесни за следване стъпки. Най-лесният начин да се сдобиете с "Да готвим у дома с Джулия и Жак" е ТУК.

Супата на Кафка

Представете си историята на литературата, описана чрез 14 готварски рецепти. Дори да ви се струва невъзможно, гарантираме, че не е. Именно това прави Марк Крик в своята книга "Супата на Кафка", при това по особено остроумен начин.

"Супата на Кафка" не е традиционна готварска книга, но е повече от препоръчително четиво за онези от вас, които обичат литературата не по-малко от готвенето. Рецептите в нея обаче са съвсем истински и едва ли бихте имали проблем с приготвянето им.

Това, което ги прави особено изкушаващи, е начинът, по който са описани. Всяка рецепта е в стила на някой писател. От Омир, през Джефри Чосър, до Кафка и Габриел Гарсия Маркес - Марк Крик подбира внимателно всеки автор, чийто неповторим стил вплита в описанията на ястията.

Подправени с прекрасно чувство за хумор, рецептите в "Супата на Кафка" предлагат нестандартно кулинарно пътешествие из света на литературата. Насладете му се ТУК.

Като гореща вода за шоколад

"Като гореща вода за шоколад" е роман, а не кулинарна книга, макар че всяка глава от него започва с рецепта. Освен един вдъхновяващ поглед към латиноамериканската кухня и най-известното произведение на Лаура Ескивел, книгата е истинско удоволствие за читателя.

Единственото задължително условие е да не я четете на празен стомах, макар че, дори да сте сити, със сигурност ще изпитате желание да се впуснете в търсене на екзотични подправки или поне на добър мексикански ресторант.

Магия, реалност, страст и талант се преплитат в историята на Тита, която готви понякога с любов, понякога с болка или тъга, но винаги с лекота. И успява да пренесе собствените си емоциите в сърцата на онези, които се докосват до ястията й.

Трогателна и вълнуваща, "Като гореща вода за шоколад" е подходящо четиво за всяка дама с афинитет към кулинарното изкуство и добрата литература. В случай че сме успели да предизвикаме любопитството ви, можете да намерите романа ТУК.

Сподели.