3 книги, с които да изненадате половинката си за Свети Валентин

Pinterest LinkedIn +

Независимо дали харесвате този празник, или не, дамата на сърцето ви очаква подарък. Дори да не е склонна да си го признае. Ако смятате традиционните подаръци за скучни или прекалено тривиални, препоръчваме ви да заложите на книга. И не, в следващите три заглавия няма нито един любовен роман, така че определено ще разчупите клишетата.

"Време и стил. Контури на историята на модата през XX век" на Мариела Гемишева

Прекрасен подарък за всички изкушени от модата дами, "Време и стил" е книга, която не просто проследява развитието на модата през миналия век, но и предлага изключително любопитни факти. Знаете ли например кога жените започват да носят корсети? Традиция, продължила няколко века и излизаща далеч извън рамката на естетичното, корсетът напуска женския гардероб като задължителен елемент, но продължава да напомня за себе си и през ХХ век.

Модата е част от културната история на света и явленията в нея често са нееднозначни и до голяма степен свързани с другите изкуства, защото смятаме, че в определени аспекти тя е именно изкуство.

Авторката на "Време и стил" Мариела Гемишева е дизайнер, артист в областта на пърформанса и преподавател в Националната художествена академия. Позната на публиката с нестандартните си модни и арт експерименти, тя обича да провокира с творбите си.

Най-прекият път към "Време и стил" е ТУК.

"Мързеливата майка", или как да ускорим развитието на детето си" на Анна Бикова

Да, 8-ми март е денят на мама, но това съвсем не означава, че дамите, които имат деца, не очакват подарък и на Свети Валентин. А какво по-хубаво от книга, която е забавна и полезна едновременно? Не бихме могли да я причислим единствено към романтичните четива, но за някои дами това е предимство, а не недостък.

Анна Бикова е психолог, педагог, автор на изключително популярен блог и родител. След огромния успех на първата ù книга "Самостоятелното дете, или как да стана "мързелива майка" тя продължава уверено да развеселява, но и да насърчава родителите с поредицата си, която освен закачливи заглавия и свежо чувство за хумор предлага и изключително полезни съвети за отглеждане на деца.

И така, "Мързеливата майка", или как да ускорим развитието на детето си" дава изключително полезни съвети за родителите, които искат да ускорят всестранното развитие на децата си. При това без скъпи играчки и курсове. Необходими са ви единствено скромни подръчни материали в комплект с желание и въображение. Ще се изненадате колко малко усилия се изискват, за да допринесете за хармоничното развитие на малчуганите.

Можете да намерите "Мързеливата майка", или как да ускорим развитието на детето си" ТУК.

"Непрекъсната линия" на Людмила Улицка

Ако половинката ви има подчертан афинитет към художествената литература, но не би се зарадвала на чиклит и категорично избягва розовите романи, то препоръчваме ви да заложите на "Непрекъсната линия".

Повест, "сглобена" от няколко свързани помежду си истории, книгата е определяна от авторката си като книга за лъжата. Но не като измама, а като измислица, която прави ежедневието по-леко, по-цветно, по-поносимо. Главната героиня Женя се сблъсква с лъжата в различни моменти от живота си и при различни обстоятелства.

Людмила Улицка е руска писателка, носителка на множество престижни литературни награди, а книгите ù са преведени на повече от двадесет езика. Сред най-известните ù произведения са повестта "Сонечка" и романът "Казусът Кукоцки". Автор е и на няколко сборника с кратки разкази, а критиците често я сравняват с Чехов.

Ако сте любопитни да научите повече, можете да го направите ТУК.
Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.