22 000 безплатни фиданки раздава Гората.бг днес в София. Вижте откъде можете да си вземете!

Pinterest LinkedIn +

От сайта Гората.бг ще раздадат днес, 26 март, 22 000 дръвчета за засаждане. От 10:30 ч. в търговския център "Сердика" всеки желаещ ще може да си вземе фиданки, готови за засаждане, от специално обособената зона на открития паркинг (ниво 3) на мола. 

Вярвам, че хората правим света, в който живеем, и когато правим добри и смислени неща, променяме обществото. Вярвам и че сега е времето да засаждаме колкото се може повече дървета, с колкото се може повече доброволци. Благодаря на "Сердика център", че отново се включват в инициативата, с която не само ще допринесем за залесяването на територията на страната ни, но ще постигнем позитивна промяна в убежденията на хората“, сподели Никола Рахнев, създател на Гората.бг.

Дръвчетата, които ще бъдат раздадени в събота, са различни по вид: липа, сливи, кайсии, праскова, борове, червен дъб, явори, бреза, шестил, арония, ябълки, питомни кестени, акация и др. Повечето фиданки са с височина 40-90 см., което ги прави лесни за прихващане и засаждане.

Посетителите, които се присъединят към събитието, ще получат на място допълнителни инструкции за правилното засаждане, съхранение и грижа на фиданките, както и за нужните грижи при отглеждането на дръвчетата. За да са максимално щадящи към околната среда, организаторите призовават посетителите да си носят свои собствени найлонови торбички, пликове и чували. Инициативата ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и от "Сердика Център" напомнят на участниците да носят маски и да спазват всички указания.

Досега в рамките на инициативата са засадени над 18 хиляди дръвчета. За 2022 г. търговският център има за цел да раздаде двойно повече дървета от миналата година, така че да допринесе за целта на Гората.бг за засаждането на 2 милиона дръвчета.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.