Масла Motul – отговорни и към екологията и към вашият автомобил

Pinterest LinkedIn +

Компанията Motul е един от лидерите в производството на моторни масла и добавки. Като такъв, те имат отговорността и задължението да участват и да насърчават грижата за околната среда. Приели тази мисия, за една от техните основни мисии, компанията днес може да се похвали с биоразградими масла и процеси на преработка, които са в пълен синхрон с всички правила поставени от еко комисиите. Прекрасен пример за всички преработващи някакви суровини предприятия по цял свят. Като естествено, еко мерките не са в ущърб на качеството на моторните масла Motul, нито на добавките или останалите им продукти, които можете да откриете в Motornomaslo.bg. И за това служат за гаранция, милионите доволни клиенти в цял свят.

Motul отдавна са загрижени за екологичността на своята дейност, както във фазите на производство на своите продукти, така и в средствата, предоставени на клиентите, за управление на отпадъците.

Екипите за техническо развитие разработват продукти, които са екологично чисти при производство и при употреба. Това не означава, че продуктите са с по-ниско качество, напротив, точно и в това се крие успехът на масла Motul – едновременно екологично отговорни и с високо качество, осигуряващи безпроблемна работа на двигателя.  

По този начин се облагодетелстват материалите, идващи от възобновяеми растителни източници, като например маслата на базата на естери, на които Motul е специалист. Други такива източници са рециклируемите материали за опаковане.

Масло Motul работи за намаляване на емисиите, като процесите са съвместими с новите технологии за последваща обработка на газовете. Също така рисковете от замърсяване могат да изчезнат със 100% биоразградими смазочни материали, предназначени например за смазване на вериги и на или с биоразградими масла за двутактовите двигатели, използвани при плавателните съдове.

Ibiolab и масло Motul

През 2007 г. MotulTech се присъедини към европейския проект Ibiolab, обединявайки 22 партньори от 7 европейски държави.

Този консорциум доведе до разработването на нови високотехнологични формули масла с добри показатели, които отговарят на критериите на Европейския екомаркировка. Произведени от възобновяеми суровини, тези формули са биоразградими и нетоксични за околната среда и човешкото здраве.

Проектът Ibiolab има две основни цели:

  • Подобряване на характеристиките и цената на биолубрикантите чрез разработване на нови технологии.
  • Насърчаване на биолубрикантите чрез получаване на европейски екомаркировка за тях.

За да се класира за екомаркировка, един продукт трябва да не носи никаква опасност за околната среда и човешкото здраве и да демонстрира същите характеристики като конвенционалния продукт. Това означава, че ако не с по-добро качество, то продуктът трябва да е поне със същото ниво, като останалите, които не са произведени от биоразградими източници. А както може би знаете, ако вече сте пазарували от Motornomaslo.bg и сте поръчвали масло Motul, те са без никакви компромиси в качеството.

Тази програма на Ibiolab приключи на конференция през юли 2009 г. в Париж. MotulTech представи там резултатите от своите изследвания и най-новите си решения за устойчиво развитие. Техните проекти бяха посрещнати с положителни нагласи за успешни иновации.

Motul се стреми от много години да изгради своя система за управление на качеството, която да е призната и от международни сертификати. През юни 2014 г. производственият обект на Motul получи международния сертификат ISO 14001 за грижа към околната среда, определящ критерии за система за управление на производство, щадящо околната среда. По тази схема това е гаранцията за ръководството на компанията, служителите и външните заинтересовани страни, че въздействието върху околната среда се измерва и подобрява. Това е огромна крачка за компанията, както и за всички останали компании, които са в сектора. Този сертификат означава, че подобна грижа за екологията е възможна и постижима с нужните усилия, насочени в правилната посока.

Получаването на това удостоверение се разглежда от Motul просто като краен резултат и признаване за ежедневната работа и  плод на усилията на всички. В това число са всички индивидуални приноси, които в един момент са образували колективност, която е постигнала успех, полезен за природата и живота на хората навсякъде по света.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.