"13 причини защо" – хитова нова тийн драма по Netflix (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Телевизионният сериал на Netflix "13 причини защо" дебютира на 31 март 2017 г. с всичките си епизоди от първи сезон и вече е достъпен у нас. Все повече хора говорят за тийнейджърската драма, базирана на книгата на Джей Ашър от 2007 г.

В нея се разказва за Клей Дженсен – социално неловък гимназист, който един ден намира пред дома си загадъчен пакет. Оказва се, че в него има 13 аудио касети, записани от Хана Бейкър – самоубила се наскоро негова съученичка и близка приятелка. Касетите са изпратени и на други хора, преди да стигнат до Клей.

Целият първи сезон проследява опитите на Клей да разбере защо именно той е получил касета от Хана и какви биха могли да са причините за нейното самоубийство. Това включва поредица от флашбекове, в които виждаме перипетиите около тяхното приятелство, както и други персонажи, потенциално допринесли за решението на Хана да сложи край на живота си.

Своеобразното разследване изисква от Клей да изслуша всички касетки и да търси в тях закодирани послания, които да го насочат към разкриването на мрачни тайни както за Хана, така и за някои от другите ученици в гимназията.

Създател на сериала, чийто трейлър може да видите тук, е драматургът Браян Йорки, а в ролята на Клей и Хана се превъплъщават съответно Дилън Минет ("Goosebumps: Страховити истории", "Анатомията на Грей") и австралийката Катрин Лангфорд, за която това е първа роля в телевизията.

Сподели.