127 часа (127 Hours)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Великобритания, 2010, 94 мин. Режисьор: Дани Бойл Сценарист: Саймън Буфой, Дани Бойл С участието на: Джеймс Франко, Амбър Тамблин, Кейт Мара Драма

За филма:

Написан и реализиран от британския режисьор Дани Бойл, "127 часа" е съкровена и драматична изповед, екранизираща истинската история на алпиниста Арън Ралстън от 2003 година.

След като преди няколко години, британецът покори Кино академията с „Беднякът милионер”, този път не успя да го стори, макар филмът да бе номиниран в цели 6 категории за Оскар.

С отличието се размина и блестящото изпълнение на звездата в каста Джеймс Франко, който си партнира с Кейт Мара и Амбър Тамблин, нашумяла от последния сезон на хитовата медицинска сага "Доктор Хаус". 

Историята:

Арън Ралстън е хванат в капан в отдалечен каньон, след като скала пада върху ръката му и го затисва в плен в пустините на Юта. Абсолютно сам, той трябва да преживее следващите 5 дни, размишлявайки върху живота си, преди да приеме изключително тежко решение за съдбата си - дали да отреже ръката си с джобното ножче, което носи в раницата си. 

Сподели.