Джеймс Франко ще партнира на Уинона Райдър в The Stare

Pinterest LinkedIn +

Номинираният за Оскар 32-годишен актьор, филммейкър, художник, драматург, писател, възпитаник на престижния колеж за изкуство и наука към Калифорнийския университет и водещ на тазгодишната церемония на Филмовата академия – Джеймс Франко (James Franco), ще участва в следващия филмов проект на Джей Анания (Jay Anania) – един от неговите преподавател в института за филмово изкуство към Нюйоркския университет.

Озаглавен The Stare, филмът е първата продукция, разработвана от новата филмова компания на Джеф Калигери Waterstone Entertainment. Снимките на лентата, чиято главна роля е поверена на 39-годишната носителка на Златен глобус Уинона Райдър (Edward Scissorhands, Reality Bites, Black Swan, The Dilemma), ще стартират на 6 май в Ню Йорк, а освен като неин екранен партньор, Франко ще участва в проекта като продуцент, в екип със Стийв Гарсия, Рич Хил и Калигери, който планира да привлече дистрибутори на продукцията на Waterstone Entertainment в Кан идния месец.

The Stare проследява прогресираща психоза на млада писателка – драматург (Райдър), изпаднала в креативна стаза. Преследвана от сънища и видения, и чувството, че някой я следи, тя е неспособна да различи действителността от проекциите на въображението си. Подобно на ролята му в Eat, Pray, Love, Франко ще играе театрален артист, участник в нейната продукция.

Сподели.