100 милиона долара получава семейството на Майкъл Джексън от НВО?

Pinterest LinkedIn +

Наследниците на Майкъл Джексън спечелиха заведеното от тях дело срещу телевизионния канал HBO, свързано с обвинения в педофилия. Повод за съдебната разправа стана излъченият през 2019 г. филм "Да напуснеш Невърленд", чрез който създателите му са нарушили споразумение за неразпространение на фалшива информация, съобщава "Варайъти" ("Variety").

Става дума за договор с телевизията, подписан от Джексън през 1992 г. по повод филма за турнето му "The Dangerous Tour". По силата на този договор НВО няма право да разпространява слухове за него, за семейството и за служителите му в продължение на 27 години. Според преценката на Апелативния съд на САЩ споразумението е постигнато по взаимно съгласие и все още е в сила, а разпространената чрез филма информация попада именно в графата "слухове".

В резултат от отсъждането семейството на поп иконата трябва да получи 100 милиона долара обезщетение. Представители на HBO са възразили, че клаузите на договора нямат никакво отношение към настоящата ситуация, както и че вече са минали 28 години от подписването на въпросния договор. Възможно е решението да бъде обжалвано.

Припомняме, че документалният филм разказва за познанството на 37-годишния режисьор Джеймс Сейфчук и 41-годишния хореограф Уейд Робсън с Майкъл Джексън. Пред камерата те споделят, че като деца са били близки приятели със звездата, но в момента си дават сметка, че всъщност са били невинни жертви на насилие от страна на Джексън. Заедно с други "малки приятелчета" на певеца те често отсядали в ранчото му "Невърленд". Двамата уточняват, че са гостували с родителите си, но прекарвали доста време и сами в спалнята на Майкъл.
Сподели.