Разследват и стари "злоупотреби" на Michael Jackson

Pinterest LinkedIn +

Обвинението в делото срещу Майкъл Джексън (Michael Jackson) застъпва теорията, че певецът се изявява като педофил повече от десетилетие, за което има доказателства.

Още през изминалата седмица, по настояване на ищците е започнало разглеждане на две сексуални злоупотреби на певеца с деца през 90-те, които са потулени.

В единия случай, тийнейджър е бил насилен през 1993 г., но делото е било уредено бързо извън съда. В медиите се споменава, че убедителната сума, предотвратила разследване, е 26 млн. долара.
Подписаната тогава клетвена декларация за запазване на случая в тайна наскоро се е озовала в Интернет. Подобен документ обаче, не забранява на жертвата да даде показания в делото, което се води в момента.

Обвинението ще използва показанията му в опит да се намерят сходства в естеството на настоящото престъпление и тези отпреди 10 години.

Вторият потулен случай от началото на 90-те е разгледан на 5 април – вторник. В него икономка в ранчото по онова време и синът й са свидетелствали за отношенията между попзвездата и сегашния поп хореограф Уейд Робсън (Wade Robson).

Икономката е наблюдавала Джексън под душа с Уейд, а бельото им било разхвърляно по пода пред банята. Жената не се е оплакала от подобно отношение към нейния син, който обаче е получавал банкноти от по $100 от певеца в „игра на гъделичкане“.

В непрестанното следене на събитията около Майкъл Джексън, нюйоркския ежедневник Daily News разкри, че поп-иконата може да избяга от делото на остров във Френска Полинезия, завещан му от Марлон Брандо (Marlon Brando).

Легендарният актьор е оставил на Джексън половин акър в Тихия океан на 5 юни, 2003 г., за да се реваншира за организираното парти по случай рождения ден на дъщеря му Нина.

Сподели.