10-те най-скъпи Ferrari-та, продавани някога на търг

Pinterest LinkedIn +

Едва ли има ценител на хубавите коли, който да не мечтае за красиво Ferrari. Това е много повече от кола. За съжаление много модели са недостъпни за обикновения човек.

Ако и вие сте почитатели на марката Ferrari, вижте кои са най-скъпите модели, продавани някога на търг:

  1. Ferrari 250 Testa Rossa

Ferrari 250 Testa Rossa бе продадена на търг за 16 милиона долара. Колата е от лимитирана серия и има V12 двигател. Известна е главно с многото спечелени титли в състезанията.

  1. Ferrari 250 LM

Ferrari 250 LM е ограничено издание и е продадена за 17 милиона долара. Моделът е известен с отличната си производителност, благодарение на V12 двигателя. С този мощен двигател можете да постигнете добра скорост на различни писти. 

  1. Ferrari 375 - Plus Spider Competizione

Можете да закупите тази уникална кола за 18 милиона долара. Този модел също е ограничено издание и е продадено на търг за тази колосална сума.

Спортната кола достига до високи скорости и разполага с мощен V12 двигател. Уникалният дизайн ще ви помогне да се откроите на улицата, а удоволствието да шофирате тази кола е несравнимо изживяване.

  1. Ferrari 250 GT SWB California Spyder

Ferrari има и чудесни кабриолети за всички, които обичат да усещат вятъра в косите си. Един от примерите за това е Ferrari 250 GT SWB California Spyder. Колата се отличава с 237 к.с. и V12 двигател. На търг този модел донесе 19 милиона долара на бившия си собственик.

  1. Ferrari 365P Berlinetta Posti Speciale

Създаден през далечната 1966 г. този изключителен модел от лимитирана серия, бе продаден на търг за 24 милиона долара.

  1. Ferrari 275 GTB/4 NART Spyder

Това е високопроизводителен модел с две врати, V12 двигател, 280 к.с. Моделът бе продаден на търг за фантастичните 26 милиона долара.

  1. Ferrari 275 GTB/C Special

Тази кола е печелила няколко състезания, така че сумата от 27 милиона на търг не е изненадваща. Лек двигател с мощна производителност, който ви позволява да развивате висока скорост.

  1. Ferrari 290 MM Spider Scaglietti

Един от най-скъпите модели от марката в ограничена серия за истинските ценители на класните автомобили. Оборудван с мотор SOHC Tipo 130, с уникален дизайн и е продаден за 28 милиона долара на търг.

  1. Ferrari 335 S Spider Scaglietti

Автомобил с уникален 4,1-литров v12 двигател, 400 к.с. и аеродинамичен дизайн. Тази кола може да бъде ваша „само” за 36 милиона долара.

  1. Ferrari 250 GTO

Най-скъпият модел, произведен между 1962 и 1964 г., оборудван с най-добрия двигател Tipo 168/62. Можете да го притежавате срещу 70 милиона долара, но пък с това ще имате един изключително рядък автомобил.

Още класации на milionerite.com

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.