Звездна премиера на "Сбогом, мамо" на Мишел Бонев, Бойко Борисов не рискува с присъствие

Pinterest LinkedIn +

Oколо 700 гости се събраха за гала-премиерата на най-новия български филм "Сбогом, мамо" в столицата. Очаквано, медийното внимание бе насочено най-вече към звездата Мишел Бонев, която е продуцент, сценарист и режисьор на лентата, а освен това изпълнява и главната роля.

Живеещата и работеща от дълги години в Италия наша сънародничка нашумя скандално именно след представянето на "Сбогом, мамо" на Апенините и награждаването му на фестивала във Венеция, когато бе обвинена от пресата, че продукцията е финансирана със средства от държавната хазна на Италия, а наградата е изфабрикувана заради близките й отношения със Силвио Берлускони.

От родна страна, пострадаха и тогавашния директор на НФЦ Александър Донев и зам. министърът на културата Димитър Дерелиев, които бяха обвинени, че са допуснали субсидия за филма, без той да е получил нужните точки за финансиране.

Близо половин година по-късно, скандалният "Сбогом, мамо" най-сетне пристигна и по родните екрани, а Мишел се завърна в България за премиерата му. Сред гостите личаха редица популярни имена от родния шоубизнес, аплодирали звездите в каста Татяна Лолова, Илка Зафирова, Елизабет Радева, Марта Янева, Надя Конакчиева.  

Сред присъстващите обаче липсваха поканените политически лица, като например премиера Бойко Борисов, чието име също се спрягаше сред евентуалните присъстващи, явно предпочели да не рискуват с подобен ход. 

Въпреки това, Мишел Бонев демонстрира добро настроение и коментира, че "всякакви скандали са били само до началото на червения килим, след това следват кинозалата и публиката". А каква ще е присъдата на зрителите, ще разберем след  6 май, когато "Сбогом, мамо" тръгва по родните екрани.


Сподели.