Kill Bin Laden or Not? Катрин Бигълоу разработва филм за Осама Бин Ладен

Pinterest LinkedIn +

Ден след обявяването и потвърждаването на смъртта на най-издирвания терорист в света - лидерът на международната терористична организация Ал Кайда Осама бин Ладен, стана ясно, че 54-годишният уахабитски ислямист, убит при спец операция на американски командоси в Абботабад, Пакистан, е главният персонаж на новия филмов проект на носителката на Оскар Катрин Бигълоу (Kathryn Bigelow).

Бившата съпруга на Джеймс Камерън (James Cameron), отличена от Американската филмова академия през 2009 г. за режисурата на военния трилър The Hurt Locker, чийто актив от над 70 награди включва още 6 от най-престижните награди за кино, отново работи с Марк Боул (Mark Boal) – отличеният с Оскар автор на сценария на лентата, даваща автентична представа за американските военни мисии в Ирак, по филм, чието работно заглавие е Kill Bin Laden.

В настоящия си вид проектът e базиран на предишна, неуспешна свръх секретна мисия за залавянето на Бин Ладен, а актуалният кандидат за главната роля е Джоел Едгартън (Joel Edgerton) – австралийският актьор, влязъл в ролята на доведения брат на Анакин Скайуокър, Оуен, и изпълнител на една от главните роли в предстоящия екшън Warrior.

Бигълоу все още не е разкрила намеренията си относно посоката, в която ще поеме Kill Bin Laden в отговор на събитията от 1 май, но според The Hollywood Reporter ще прекара седмицата, анализирайки заедно с Боул цялата информация относно проведената операция, до която успеят да сложат ръка.  

Сподели.