Джерард Бътлър спасява Белия дом от терористична атака в Olympus Has Fallen

Pinterest LinkedIn +

Шотландският актьор Джерард Бътлър (300, RocknRolla, The Ugly Truth, The Bounty Hunter) ще изпълни главната роля в предстоящия трилър Olympus Has Fallen, който разработва в партньорство с Марк Гил от Millennium Films.

Сценарият на продукцията е дело на дебютантите Крейтън Ротънбърг и Катрин Бенедикт, а като изпълнителни продуценти по нея работят Ави Лърнър и Тревър Шорт - главни фигури в Nu Image и изп. продуценти на заснетите в България The Expendables 2 и Conan the Barbarian, както и на Trespass, Rambo, Righteous Kill, Brooklyn's Finest и мн. др.

Бътлър ще влезе в ролята на бивш агент на тайните служби, който се оказва единственият човек, способен да предотврати терористичен атентат, насочен срещу Белия дом и в частност срещу пребиваващия в него президент на Съединените щати.

Междувременно, 42-годишният шотландец би трябвало да започне снимките на екшън трилъра Hunter Killer, чиято премиерна дата за САЩ е 21 декември 2012 г. Режисьор на тази лента е Antoine Fuqua, а освен Бътлър първостепенна роля в нея изпълнява Сам Уортингтън.

Преди това той ще може да бъде видян в спортната драма Of Men and Mavericks и комедията Movie 43, а навръх Коледа – в спортната комедийна драма Playing the Field, в която му партнират Денис Куейд и Джесика Бийл.

През 2011 г. Бътлър участва само в две ленти – Coriolanus и Machine Gun Preacher, последната от които не оправда очакванията (за добра възвръщаемост на инвестициите) на Relativity Media.

Сподели.