Звездите на световния бийтбокс Rahzel, Faith Sfx и Eklips с безплатен концерт пред НДК

Pinterest LinkedIn +

Трима от най-емблематичните представители на световната бийтбокс сцена - Rahzel, Faith Sfx и Eklips, ще пристигнат у нас специално за финалния концерт на The Official Nescafe 3in1 Beatbox Battle 2009. Събитието ще се състои на 26 юни 2009 г. пред НДК и ще бъде безплатно за всички желаещи.

Rahzel (САЩ), Faith Sfx (Англия) и Eklips (Франция) ще гостуват в България, за да журират в битката за Най-добър бийтбоксър на България за 2009 г. В надпреварата ще участват общо 16 финалисти, преминали през два предварителни квалификационни кръга.


Rahzel пристигна у нас през ноември 2008 г. за концерт в зала "Универсиада". Снимка: Avtora.com

Шоуто пред НДК ще продължи повече от 3 часа и ще завърши с очаквано добър концерт на тримата звездни бийтбоксъри. На сцената заедно с Rahzel ще се качи DJ JS-1.

Роденият в Ню Йорк и провъзгласен за "Кръстникът на звука" Rahzel, е познат на публиката преди всичко от участието си в групата The Roots.


В София Rahzel гостува заедно с колегите си DJ Muggs, Mix Master Mike и DJ JS-1. Снимка: Avtora.com

Музикантът е в основата на развитието на световната бийтбокс сцена от средата на 80-ти години насам. Създател е на повече от половината техники на вокалното изкуство, а албумите му се считат за безспорни образци в стила.

Сподели.