Звезди почитат Арета Франклин с трибют на Грами

Pinterest LinkedIn +

Арета Франклин (Aretha Franklin) ще бъде почетена с трибют концерт в рамките на предстоящата церемония по връчването на 53-те годишни награди Грами, която ще се състои на 13 февруари и ще бъде предавана на живо в интернет и по телевизията. Кристина Агилера (Christina Aguilera), Дженифър Хъдсън (Jennifer Hudson), Флорънс Уелш (Florence Welsh) от Florence & the Machine, Мартина Макбрайд (Martina McBride) и Йоланда Адамс (Yolanda Adams) ще вземат участие в специалния сегмент, посветен на 68-годишната Кралица на соула, която е сред артистите с най-много награди Грами в цялата история - общо 18.

В момента Арета Франклин се възстановява от необявена публично болест, която наложи постъпването й в болница през декември и отмяната на всичките й концерти за период от 6 месеца. Гореспоменатите звезди, както и номинираната за "Най-добър нов артист" Есперанца Спалдинг, подготвят репертоар от нейни песни за 13 февруари, част от които ще изпълнят заедно, а други - самостоятелно.

Сред останалите артисти, които ще участват в музикалното шоу на вечерта, са Джъстин Бийбър, Drake, Кати Пери, Lady Gaga, Мик Джагър, Барбра Стрейзанд, Arcade Fire и Еминем, който оглавява списъка с претендентите за Грами с 10 номинации.

Сподели.