Звездата от Fast & Furious Пол Уокър почина на 40-годишна възраст

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Пол Уокър (Paul Walker) почина при катастрофа на 40-годишна възраст. Придобилият световна популярност с превъплъщението си в Брайън О'Конър от блокбъстър поредицата The Fast and the Furious актьор е бил пасажер в спортния автомобил на свой приятел, който катастрофира фатално за него и водача на превозното средство на 30 ноември 2013 г. в Санта Кларита - Калифорния.

Двамата с шофьора Роджър Родас са присъствали заедно на благотворително събитие на организацията Reach Out Worldwide, създадена от Уокър и подпомагаща жертвите на природни бедствия по цял свят (в случая тези на тайфуна Хаян). Родас е бивш автомобилен състезател, финансов съветник на Уокър от 2007 година насам и изпълнителен директор на неговия шоурум за луксозни превозни средства Always Evolving, и е бил един от организаторите на събитието в Санта Кларита.

Родас е качил Уокър в своето червено Porsche Carrera GT, с което се е забил в улична лампа и дърво край пътя, като все още се уточнява причината за произшествието. След удара колата се е запалила, а до пристигането на полицията и парамедиците двамата вече са били мъртви.

Освен с ролята на О'Конър във Fast & Furious Уокър, чиято актьорска кариера стартира още в ранните му тийнейджърски години, е познат с изявите си в лентите Joy Ride, Eight Below, Into the Blue, Timeline, She's All That, Running Scared и Takers, както и в хитовия филм от 1999 година Varsity Blues, с който се асоциира пробивът му в Холивуд. През февруари 2013 година Уокър бе избран за изпълнител на главната роля в новия филм от поредицата за Hitman - тази на Agent 47.

През 2010 година Уокър посети Чили, и по-конкретно Конститусион, за да предложи помощта си на жертвите на опустошителното земетресение от 27 февруари. През същата година той отиде на мястото на земетресението в Хаити заедно със своя екип за хуманитарна помощ.

Наред с киното и благотворителността негова голяма страст бяха автомобилите. Тунингованият Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II от 2 Fast 2 Furious всъщност е негов личен автомобил, а самият Уокър изпълнява повечето от каскадите с участието на героя си Брайън О'Конър във филма. Той се появява и в поредицата Expedition Great White на National Geographic Channel, като прекарва 11 дни по крайбрежието на Мексико и участва в залавянето на 7 гигантски бели акули.

Новината за смъртта на Уокър, обявена първоначално като неофициална от TMZ, бе потвърдена както от неговия агент, така и със следното съобщение в неговата страница във Facebook, следвана от близо 7 милиона души.Сподели.