Зукърбърг и Мъск ще се бият! Водят преговори с президента на UFC за организацията на битката!

Pinterest LinkedIn +

Президентът на UFC поема ролята на организатор на битката между Зукърбърг и Мъск

Илон Мъск и Марк Зукърбърг са започнали официални преговори за битка помежду си и са намерили организатор на необичайното събитие в лицето на президента на UFC (Ultimate Fighting Championship), съобщава "New York Times". Желанието си да се бие с главния изпълнителен директор на "Мета" Илон Мъск сподели с пост в социалната си мрежа "Twitter", а Зукърбърг е отговорил, че приема предизвикателството.

Според публикацията в "New York Times" подготовката и планирането са започнали почти веднага, след като Зукърбърг е публикувал първите туитове за битката. Основателят на технологичния гигант "Meta" се е свързал с Дейна Уайт, президент на най-голямата ММА организация в света "Ultimate Fighting Championship" (UFC). Зукърбърг е помолил Уайт да попита Илон Мъск, собственик на "Tesla", "Twitter" и "SpaceX", дали смята сериозно да влезе в ринга. Мъск е потвърдил участието си пред Уайт, който е поел ролята на преговарящ. Той е казал пред репортери, че говори с милиардерите по телефона почти всеки ден, понякога до късно през нощта. Въпреки че подробностите около предстоящата битка все още не са договорени, планирането на събитието постепенно достига ново ниво. Уайт е заявил, че двубоят ще бъде показателен, но ще се проведе извън юрисдикцията на UFC, като той лично ще участва в неговата организация.

Освен това участниците са се съгласили двубоят им да включва елемент на благотворителност. Най-вероятно битката ще се проведе в Лас Вегас. Един от проблемите при този двубой е, че Зукърбърг и Мъск са в различни категории и имат различна физическа подготовка. Докато Зукърбърг се занимава активно с бойни изкуства и фитнес през последните няколко години, за Мъск е известно, че почти не спортува. Освен това Мъск е с 13 години по-възрастен и тежи с поне 30 килограма повече от Зукърбърг.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.