Златните обици, елегантност и стил за всяка дама

Pinterest LinkedIn +

Абсолютно всяко бижу, изработено от злато, е елегантно. Можете да попаднете на най-нетрадиционните модели, създавани някога, и в секундата, в която те се докоснат до кожа, сякаш прилепват там. Без значение, дали става въпрос за жълто или за бяло злато, то сякаш притежава магически способности да пасва идеално на всички дами.

През годините са се носели колиета, гривни и обеци във всякакви форми и размери. Редували са се тренд след тренд. Днес ако се огледаме ще забележим, че дамите носят най-разнообразни елементи от всички трендове и стилове. Някои залагат на класически вид, други на авангарден, но всички се чувстват елегантни по свой начин благодарение на бижутата по тях.

Начело на най-носените златни бижута определено са обичаните от всички обеци. Много често те са в комплект с пръстени, колиета или гривни, но рядко ще откриете комплект без обеци. Причината се крие в това, че със своя уникален блясък и очарование, златните обеци могат да се съчетаят с всеки тоалет, твърдят от Somaha, магазин за бижута, изработени от злато и сребро. За да  привлекат внимание обеците, не е необходимо да имат перли, диаманти или други камъни, които да ги направят желани. Златните обеци притежават способността да са красиви сами по себе си. Нека да разгледаме откъде идва тази красота и как най-добре може да я съчетаете с вашия тип облекло.

Различните видове златни обеци и какво ги прави толкова специални бижута

Да изберете златно колие със сигурност е трудно, но когато стане въпрос за обеци, тогава задачата става още по-голямо предизвикателство. Има много неща, които трябва да предвидите. Изборът не се улеснява и от факта, че съществуват най-различни видове златни дамски обеци. С едно бързо търсене онлайн ще се уверите, че има огромно разнообразие и всеки модел е красив и елегантен.  Можете да намерите всякакви накити, включително и детски обеци, такива за мъже, жени, различни стилове и тн. Нека да видим кои са най-често срещаните видове, за да улесним поне отчасти търсенето ви. 

На първо място трябва да обмислите, дали искате вашите обеци да бъдат изработени само от злато или от злато и естествени камъни. Последните са изключително подходящи за специални поводи и не всеки бижутер ги предлага, заради високата им цена. Понякога такива обеци са част от колекция. Например, към тях може да има и колие или пръстен и гривна. Естествените камъни придават на златото това, което придава солта на живота, така че определено си струва да обмислите именно подобна специална колекция от бижута за вас.

В случай обаче, че не сте почитатели на златни обеци с естествени камъни, то може да намерите изключително разнообразни като тип бижута и такива изработени само от злато.Почти всяка жена например  притежава чифт малки обеци, които са с изчистена линия. Те са на мода винаги и ако случайно досега не сте имали такива, е възможно да си набавите от всеки един физически или онлайн магазин. Никога няма да ви бъдат излишни чифт малки, подчертаващи вашата женственост, златни обички. Обикновено са обеци на винт и имате нужда от само 4-5 секунди да ги поставите. Много модерни са кръглите топченца, както и различните форми на цветя и животинки. 

Друг вид, който жените обожават са висящите модели златни обеци. Те са толкова специални, защото подчертават скулите на лицето. Ще откриете варианти с естествени камъни и без. Например чифт дълги диамантени обеци биха зарадвали всяка дама. Ако се чудите какво да подарите на съпругата си за следващата годишнина, то може би това е подаръка за нея. Обърнете внимание обаче на това какви цветове бижута тя предпочита повече. Ако носи само жълто злато, няма да е логично да ѝ подберете обеци с бяло или розово злато. При всяко положение, моделите висящи обеци могат да бъдат страхотно допълнение към атрактивен гардероб, така че заложете на тях.

Големите обеци са търсени от по-младите дами. Те също могат да бъдат със скъпоценни камъни или без. Различни форми и видове са популярни през различните модни тенденции, но ако се загледате, ще забележите, че почти няма вечерен тоалет, който да не бъде съчетан с големи обеци.

Халките, може би са най-известните модели големи обеци. Разбира се, не е рядкост да попаднете и на миниатюрни халки, но повечето хора залагащи на тях, предпочитат големите варианти. Те са страхотен дизайн за ежедневието и за вечерни събития. Разчупват визията и предават нотка небрежност, особено ако са съчетани добре с деколтето и прическата. 

Избор на подходящия стил и дизайн кореспондираща на  нашата форма на лицето

От формата на лицето може частично да определите кои обеци са подходящи за вас. Има обаче и други неща, които трябва да съобразите, като вашия стил, с какво сте облечени, прическата ви и др.

  • Кръгло лице: Предполага обеци, които са дълги и висящи. Дами с кръгло лице не трябва да залагат на овални форми обеци или пък на халки, защото ще направят лицето им да изглежда по-широко;
  • Квадратно лице: Тези дами притежават изразена челюст и скули. Те също е най-добре да заложат на дългите обеци, които да им придадат дължина на лицето. Също така, по-дългите обеци ще подчертаят скулите им и ще изместят фокуса от брадичката;
  • Триъгълно лице: Самата форма предполага носенето на кръгли обеци във всичките им форми. В това число попадат малките и големите халки, запълнените кръгове, малките топченца и др. Освен това, дамите с триъгълно лице могат да носят и триъгълни обеци. Единственото, което трябва да избягват са обеците тип капка. Капковидната форма просто не е за тях;
  • Бадемовидна форма на лицето: Страхотно пасващи обеци са онези с триъгълна форма. Точно както и дамите с триъгълно лице, така и тези с бадемовидна форма е по-добре да избягват обеците капки;
  • Ромбоидна форма на лицето: Човек с такава форма на лицето може да носи дълги, прави и триъгълни обеци, но е добре да не се спира на капковидни.

Съвети за това как да носим златните обеци подходящо съчетани за всеки един повод

Освен формата обаче има и редица други неща, които трябва да съобразите. В зависимост от вашия стил, обеците могат да подхождат на лицето ви, но да не пасват изобщо на облеклото или вида ви. Например, ако сте свикнали да носите само черно, то обеци от розово злато в малка форма на цветенца може и да не е вашият модел.

Най-добре е да разгледате гардероба си и да помислите за него като за цялост. В същото време обаче е добре да оставите и вратичка за новите трендове. След като сте наясно със стила си и с модерните течения е добре да помислите и за какви поводи ще са ви необходими тези обеци.

Напълно вероятно е да искате да ги носите всеки ден и те да подхождат и на ежедневното ви облекло. В такъв случай диамантените обеци, които са привлекли вниманието ви,  определено не са правилния избор. Тях можете да ги запазите за някоя специална вечер, важно парти или пък гала вечеря. Помислете и дали избраните обеци пасват на прическата ви, както и на деколтето ви, особено ако са за специален повод. Големите обеци предполагат по-голямо деколте, докато малките могат да бъдат акценти на вида ви, дори и ако сте с поло яка. Косата ви може да скрие по-малките размери накити, така че това също си струва да се обмисли.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.