Златните малинки "наказаха" най-лошите филми за изминалата 2015 година

Pinterest LinkedIn +

Преди Академията да раздаде Оскарите за най-добрите от най-добрите филми, доста нежеланите Златни малинки бяха връчени на най-некадърните, разочароващи и зле направени филми за 2015 г. Ето кои са те!

ВИЖ ОЩЕ: 20 страхотни филма без нито една номинация за Оскар

Изглежда 2015 г. не беше достатъчно слаба, за да отличи само един филм като най-слабия и от най-слабите, затова две заглавия си разделиха приза за Най-лош филм – Fifty Shades of Grey (50 нюанса сиво) и Fantastic Four (Фантастичната четворка). 

И все пак дори тук трябва да има един победител и един губещ. Зависи от гледната точка кой кой е, но трябва да отбележим, че еротичната драма с Джейми Дорнан и Дакота Джонсън отнесе вкъщи с две награди повече – цели 5 Златни малинки. 

Освен за Най-лош филм на 2015 продукцията "надделя" и в категориите Най-лош актьор, Най-лоша актриса, Най-лошо екранно дуо и Най-лош сценарий – накратко казано, във всички най-нежелани категории.

Това обаче по никакъв начин не означава, че Fantastic Four не беше пълен провал. Заглавието беше отличено като Най-лош римейк, а Джош Транк беше определен за Най-лош режисьор – титла, която е доста спорно дали той заслужава.

2015 г. беше годината на Силвестър Сталоун, тъй като актьорът поправи предишни свои провали с филма Creed (Крийд) и си спечели единственото позитивно отличие от Златните малинки – The Redeemer Razzie, давана на човек, който е изкупил грешките си в киното.

Сподели.