Сам Тейлър-Джонсън напусна Fifty Shades of Grey след конфликт с авторката

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на превърналия се в хит филм Fifty Shades of Grey (50 нюанса сиво) няма да работи по следващите филми от поредицата. Сам Тейлър-Джонсън заяви официално, че се оттегля от проекта. Новината не е изненадваща, предвид известния конфликт между нея и авторката на книгите Е. Л. Джеймс.

В свое изявление пред Deadline Тейлър-Джонсън споделя: "Да режисирам 50 Shades of Grey беше невероятно приключение, за което съм много признателна. Трябва да благодаря на Universal за това. Завързах близки и трайни приятелства с актьорите, продуцентите и екипа, и най-вече с Дакота и Джейми. Макар да няма да режисирам продълженията, желая само успех на тези, които ще се занимават с втория и третия филм."

Fifty Shades of Grey дебютира по кината на 13 февруари 2015 г. и получи противоречиви отзиви от страна както на критиците, така и на публиката.

Въпреки това няма съмнение, че филмът ще остане едно от най-коментираните заглавия занапред, тъй като със сигурност екранизация ще получат и останалите две книги от трилогията на Е. Л. Джеймс.

Сподели.