"Златна котка" идва с усещане за жена и магия

Pinterest LinkedIn +

Най-популярната жена магьосник Джулияна Чен и най-атрактивната "лъжовна" англичанка Лаура Лондон са само част от световните звезди, които ще пристигнат в България за деветото издание на магичната среща "Златна котка". Това е най-авторитетният и най-атрактивен фестивал за фокуси, илюзия, страхотно изживяване и неповторимо зрелище в Източна Европа, твърдят организаторите на събитието в Габрово. А поради уважението към по-добрата половина от човечеството и вълшебните дами, гости на фестивала, тази година "Златна котка" ще е с реверанс към жените в магията и изкуството.

Какво още е подготвила "Златна котка" за деветия си, но не финален живот, ще разберат само гостите на самия фестивал. Поради големия интерес тази година събитието ще има не едно, а две галапредставления – на 29 март от 16:30 и 19:30 часа. 

Мащабът на фестивала и международният отзвук, който предизвиква, бяха повод и основният организатор Дани Белев да пътува до Китай и Русия по официална покана от страна на техни национални фестивали. Белев беше единственият българин, член на журито на руския шампионат по магия, лично препоръчан от президента на FISM Доменико Данте. В Санкт Петербург българинът не само журираше, но и очаквано възпламени публиката по време на галавечерта, изпълнявайки един от коронните си номера – "Летящата роза".

"Изживяването беше уникално, тъй като се убедих отново колко е живо и атрактивно илюзионното изкуство. Руснаците наистина са много последователни и действат с вселенски мащаб, но въпреки всичко и българските момчета, които се конкурираха в състезателната част, Венсан и Маг Суни, се представиха блестящо" – споделя професионалният магьосник. 

Впечатленията от Русия за Дани Белев идват директно след неговата визита в Китай. Към днешна дата феновете му си отдъхват, че посещението му там беше месец преди епидемията на корона вируса, макар че тя се оказа причина китайски гости да отпаднат от участие в "Златна котка – 2020". Но в  спокойна и тържествена обстановка българинът беше представителят на Източна Европа на най-големия азиатски фестивал за илюзия и цирково изкуство.

Способностите и харизмата на Белев го предхождат и в Китай, където е посрещнат като истинска звезда. "Имах личен преводач, личен шофьор и голямо уважение. Никога не съм предполагал, че ще срещна толкова хора от толкова далеч, които ме познават и следят в социалните мрежи. Но за мен най-голямата чест всъщност беше припознаването на България като фактор в световното илюзионно изкуство, фокусите и магията", сподели той.

Йордан Белев е известен в Габрово като един от създателите на магическата организация "Quick hands project", организатор на Магична среща "Златна котка", а отскоро – и като общински съветник в града. 
 
Сподели.