Зетят на Симеон Сакскобургготски - Китин Муньос - ще популяризира българското културно наследство по света

Pinterest LinkedIn +

БНТ подписа договор с ЮНЕСКО за реализацията на съвместен проект за популяризиране на българското културно наследство по света. Поредицата ще съдържа 17 кратки видеа, заснети от екип на обществената телевизия по сценарий и режисура на Китин Муньос - съпруг на българската княгиня Калина, дъщеря на Симеон Сакскобургготски.

Видеата ще бъдат на български, испански, френски, английски и арабски език. Те ще се излъчат по БНТ, а освен това ще се разпространяват по комуникационните канали на ЮНЕСКО.

"Проектът на БНТ с ЮНЕСКО и Китин Муньос е резултат от много съвместни усилия. Страната ни има с какво да се гордее и популяризирането на българското културно наследство е важна част от мисията ни на обществена медия. Радвам се, че отново ще имаме възможност да допринесем в изграждането на културен мост, представяйки България пред света", коминтира идеята генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.