Здрач (Twilight)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 122’
Режисьор: Катрин Хардуик
Сценарий: Мелиса Розенберг (по романа на Стефани Майер)
С участието на: Кристин Стюърт, Робърт Патисън, Били Бърк, Ники Рийд, Ашли Грийн и други.
Фантастика, трилър, английски

"Здрач" e вампирска драма, която за съвсем кратко време стана един от най-касовите филми през зимния киносезон в Северна Америка. Историята е режисирана от Катрин Хардуик ("13") и се превърна в най-доходоносния филм, режисиран от жена за премиерния си уикенд с печалба от близо 80 млн. долара.

Самата лента е заснета по първия роман, от четирилогията Twilight Saga, на писателката Стефани Майерс. Ролите в продукцията се изпълняват от актьорите Кристин Стюърт ("Паник стая"), Робърт Патисън ("Хари Потър и ордена на Феникса"), Били Бърк ("Пропукване") и Ники Рийд (сериалът "Кварталът на богатите"). Актьорът Робърт Патисън изпълнява лично няколко от песните в саундтрака, редом с останалите участници Linkin Park, Radiohead, Muse и др.

След раздялата на родителите си тийнейджърката Бела Суон (Кристин Стюърт) решава да отиде да живее с баща си Чарли (Били Бърк) в планинското градче Форкс. Момичето винаги е гледало на света по различен начин и съзнателно е стояло на дистанция от модерния начин на живот на съучениците си.

Съдбата я среща с интелигентния и проницателен Едуард (Робърт Патисън), който е много повече от всеки, който Бела е срещала. Едуард се оказва вампир, но въпреки шокиращото разкритие, между двамата започва страстна връзка. Другите вампири в града, водени от Джеймс (Кем Джигандет) искат кръвта на Бела, докато Едуард трябва да подтисне инстинктите си и да се бори за живота на любимата си.

Официален сайт:
http://www.twilightthemovie.com
 

 

Сподели.