Завръщането на Супермен (Superman Returns)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Австралия, 2006, 154'
Режисьор: Брайън Сингър
Сценарий: Майкъл Дохърти, Дан Харис, Брайън Сингър
Участват: Брандън Рут, Кейт Босуърт, Кевин Спейси, Франк Лангела, Джеймс Марсдън и други
Фантастика, приключенски, със субтитри, английски

Още през далечната 1940 г. Джери Сийгъл и Джо Шустър започват да публикуват поредицата си от комикси за героя си Супермен. Първата сериозна екранизация на комиксите на DC Comics е направена през 1978 г за филма “Superman”. Следват още три успешни серии, в който изгрява звездата на актьора Кристофър Рийв. 23 години след последната лента режисьора Брайън Сингър (“Обичайните заподозрени”, “X-Men”) приема предизвикателството да възкреси супергероя. Освен с работата си зад камерата той се е нагърбил и да продуцира “Завръщането на Супермен”.

За целта са отпуснати 260 млн. долара бюджет, което прави филма най-скъпата продукция в историята на киното. Подготовката е отнела осем месеца работа, и в крайна сметка има над 1400 кадъра със специални ефекти. Освен предимствата на високите технологии във новата версия присъства и сериозен актьорски състав в лицето на Брандън Рут (“Уил и Грейс”), Кейт Босуърт (“Отвъд морето”), Кевин Спейси (“Седем”) и Франк Лангела (“Деветата порта”). За нуждите на сценария са използвани и посмъртни кадри с образа на Марлон Брандо (“Кръсникът”). Малко преди премиерата на филма в Америка, режисьора Брайън Сингър обяви, че вече подготвя продължение на приключенията на Супермен, което е планирано за 2009 г.

Кларк Кент (Брандън Рут) е обикновен на пръв поглед мъж, който обаче има необичаен начин на живот. Oтгледан от хора, той обаче не е от тази планета и с времето това си проличава. През деня е обикновен гражданин, но през другото време, облечен със специален костюм, е познат на жителите в Метрополис като Супермен. Без да разкрива самоличността си той е тяхна закрила, като преследва престъпниците и търси справедливост. Намерил любовта на живота си, в лицето на привлекателната репортерка Лоис Лейн (Кейт Босуърт), той без предупреждение изчезва за цели шест години. През този период Кларк отива до родната си планета Криптон, за да се убеди, че усещането му, че близките му са мъртви е вярно.

Надарен с техните свръх способности той се оказва последния от рода им. След завръщането му на Земята го очакват множество неприятни изненади. Любимата му е сгодена за друг и освен това има петгодишен син. И най-страшното тепърва предстои, защото освен, че хората в Метрополис са го забравили и стария му враг Лекс Лутър (Кевин Спейси) е станал много влиятелен. Неговите планове са да унищожи Супермен и да наложи нов световен ред, и да избие милиони невинни хора. И за Кларк не остава нищо друго освен да се изправи срещу враговете си и отново да се бори за любовта на охладнялата към него Луис.

Официален сайт: http://supermanreturns.warnerbros.com
Сподели.