"Завръщане" е най-гледаният български филм за 2019 г.

Pinterest LinkedIn +

"Завръщане" на режисьора Ники Илиев е най-гледаният български филм за 2019 г. с общо 91 018 зрители и боксофис от 797 609 лв. През 2019 г. бяха показани рекорден за последните години брой нови български филми – 19. 

Именно в подобна нелека конкуренция филмът на продуцентите Башар Рахал, Ники Илиев и Богомил Грозев спечели любовта на зрителите, които пълниха киносалоните в продължение на 7 поредни седмици. Филмът с участието на редица популярни актьори, сред които Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Орлин Павлов, Диляна Попова, Евелин Костова, Искра Донова и двама от продуцентите Башар Рахал и Ники Илиев, се нарежда и в топ 10 на най-гледаните български филми след промените.

Разказът е за четирима приятели, които се събират отново след 20 години в родния си Пловдив. Романтичната комедия, заснета на някои от най-красивите места в града, е част от събитията в годината, в която той беше Европейска културна столица. Филмът е изцяло частно финансиран и е създаден с подкрепата на фондация "Пловдив 2019" и рекламодатели от българския бизнес.

Успехът на "Завръщане" и  положителните реакции на зрителите са най-добрата възможна оценка за филма. Освен премиерите в Лондон, Матера и Черна Гора в следващите месеци предстоят прожекции във Виена, Берлин, Хамбург, Франфукт и Чикаго.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.