Защо е важно да изберем правилното мъжко яке според сезона?

Pinterest LinkedIn +

Освен страхотно допълнение към всяка визия, това е и връхна дреха, която трябва да е добре съобразена с метеорологичните условия. Температурите през различните сезони варират доста, поради което трябва да имаме подходящ модел мъжки якета за всеки от тях. В различните онлайн магазини може да откриете разнообразие от модерни предложения, като е добре да се съобразите и с останалата част от дрехите в гардероба си. 

Видове мъжки якета

На пазара има разнообразни предложения връхни дрехи за мъже, сред които лесно да изберете подходящите. Ето и основните сред тях, от които е добре да имате поне по един вид:

  • зимни – зимните предложения могат да бъдат дълги, за да са по-топли. Пухените варианти също са доста популярни и практични за студения сезон. Ватираните предложения определено също са с предимство. В случай че са с яка или качулка, може да разчитате, че по-голяма част от тялото ви ще бъде покрита и ще сте устойчиви на ниски температури, когато излезете навън;
  • есенни – тъй като есенният сезон е известен с ветровитите и дъждовни дни, добре е освен с качулка, да търсите и материи устойчиви на вятър и дъжд, като шушляковите. Те са непромокаеми и няма да допуснат дрехите под тях да се измокрят. 
  • пролетни – за пролетно мъжко яке са подходящи както дънкови, така и кожени модели. Те най-често са къси, изглеждат добре и не натоварват излишно образа. С такива модели лесно ще съчетавате страхотни визии, леки са и изглеждат стилно.

Изцяло право на личен избор са както цветовете, така и джобовете, наличието на ципове и другите малки детайли на мъжкото яке. Не забравяйте, че най-важното е да изберете удобни модели, от подходяща за сезона материя, които лесно да се вписват към максимално много от останалите тоалети в гардероба ви.

Как да изберете правилния размер мъжко яке?

Изборът на правилния размер винаги стои в основата на добрия стайлинг. Ако избирате модели, които са ви тесни, дори и визуално това да не си личи прекалено, те ще възпрепятстват свободните ви движения. Твърде големите варианти, от своя страна, няма да стоят добре визуално и в никакъв случай няма да допълват визията ви по начина, който искате. Не забравяйте, че когато избирате предложения за студените сезони, когато носите повече дрехи по себе си, е важно да съобразите и да изберете един размер по-голям от този, който е показателен за пролетните ви модели.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.