Заразата

Pinterest LinkedIn +

На пазара вече е първата книга от трилогията "Напаст" на Гийермо дел Торо и Чък Хоган. В нея награденият с Оскар режисьор и носителят на "Хамет" въплъщават въображението си в дързък, епичен разказ за ужасяващата битка между човека и вампирите.

Омагьосващата трилогия разкрива света на вампирите, които дебнат човечеството от тъмнината от хилядолетия, но след нарушаване на древен договор опитват да завладеят света.

"Заразата" започва с кацане на Боинг 777 на летище Кенеди, след което всичко изведнъж замира.

Екипите на земята не могат да дадат отговор какво се случва и затова на помощ е извикан екип от центъра за борба с биологичните зарази. Доктор Еф Гудуедър приема обаждането и се качва първи на борда на самолета. Това, което открива смразява кръвта във вените му.

Започва битка от библейски мащаб, след като вампирски вирус заразява Ню Йорк и продължава да се разпространява по улиците.

Срещу нея се борят Гудуедър и бившият професор Абрахам Сетракян, заедно с разнородния си екип. Те трябва да открият начин да спасят града, преди да стане твърде късно...

Гийермо дел Торо
е роден и израснал в Гуадалахара, Мексико. Режисьор е на филми като "Блейд 2", ”Хелбой 1 и 2”, "Лабиринтът на Фавна”. В момента режисира двете части на филма по романа “Хобитът” на Толкин, продуциран от Питър Джаксън.

Чък Хоган е автор на няколко известни романа, между които "Принцът на крадците” и "The Standoff”.

Сподели.