Замесиха звездата от Game of Thrones Емилия Кларк в руска предизборна кампания с шокиращо послание

Pinterest LinkedIn +

Британската актриса Емилия Кларк, изпълняваща ролята на Денерис Таргариен в хитовия сериал на HBO Game of Thrones, бе въвлечена в предизборната кампания на кандидата за кмет на Екатеринбург от партията на Владимир Путин - Яков Силин.

Фотография на 26-годишната Кларк бе използвана без знанието на актрисата за едно от посланията на Силин, свързани с визията му за развитието на Екатеринбург.

В него тя е представена като 24-годишна жителка на града на име Аня, която описва положителната светлина, в която се е променил Екатеринбург, изтъквайки спокойствието, което има да се разхожда вечер без да се страхува, че ще бъде "нападната или изнасилена".Фиктивният сценарий с "участието" на Кларк се е появил на интернет страницата в подкрепа на кандидатурата на Силин. Потребителите, разпознали в лицето на Аня нашумялата актриса, засипали администраторите на сайта със саркастични коментари, на който хората, отговорни за гафа, отговорили така:

"Неслучайно избрахме известна и красива актриса, за да бъде пределно ясно, че това е фантазия". Те обаче признали, че не са се свързали с Кларк и респективно нямат съгласието й образът й да бъде използван за подобна политическа агитация.

До момента самият кандидат за кмет, който е служил в съветската армия в продължение на 13 години и заема редица постове в Свердловска област, включително този на вицегубернатор, не е излязъл с позиция по случая.

Сподели.