Замеряха Slipknot с бутилки по време на концерт във Франция

Pinterest LinkedIn +

Официалният сайт на Roadrunner Records, издатели на Slipknot, разпространи следният репортаж на Olivier Rouhet от Rock Hard France относно тридневният (25-27 юни ) фестивал Fury Fest, провеждащ се в Park Des Expositions, Le Mans, Франция.


„Като хедлайнери на последният ден от фестивала, Slipknot трябваше да понесат враждебността на така наречените френски музикални „фенове”. Преди музикантите да се качат на сцената, голяма част от публиката (хардкор и блек/дет метъл фенове) се организираха с цел да саботират шоуто на Slipknot. Това започна още преди те да излязат, с викове 'SLIPKNOT, enculé'. (Slipknot, fuckers)

Когато барабаниста Joey Jordison, се появи на сцената, битката започна. Мнозинството от публиката започна да хвърля на сцената всичко което можеше да намери (охраната е позволила внасянето на бутилки!). Твърдейки, че защитават искреността на музиката, така наречените фенове, провалиха шоуто. Slipknot свиреха 48 минути, а трябваше да са 90, и трябва да им се признае, че е много смело от тяхна страна, като се има предвид, че повечето банди щяха да напуснат още след първата песен.

Слуховете твърдят, че фурора е провокиран от дългият саундчек, който Slipknot са правили на същата сутрин, никой не вярва, че това може да е спонтанен ход на участващите. Хората там бяха решили да провалят концерта на Slipknot: наистина глупав ход. Ако не сте съгласни с Slipknot, най-добрият начин е да напуснеш фестивала. Провокирайки насилие, феновете създадоха на Франция лошо име.

Тъй като, Rock Hard France е спонсор на събитието, ние можем само да порицаем поведението на всички така наречени фенове. Шоуто на Slipknot, подгрявайки за METALLICA в Париж, протече перфектно.

По време на припева на 'People = Shit', Кори перифразира и изпя - 'You are full of shit'

Преди няколко дни имах шанса да разговарям с певеца Кори, за неговата любов към Франция. Надявам се че поведението на онези хулигани, да не наруши взаимоотношенията с истинските фенове на музиката.

За да обобщим всичко, нека да кажем, че всеки има право да не харесва Slipknot, но е срамно, и групата и за феновете, да развалиш цял концерт. Срам за публиката на Fury Fest! За пръв път, млади французи организираха добър фестивал! Публиката го провали! Няма да е изненада, ако групите не искат да свирят тук отново(с изключение на Париж, там такова нещо не би се случило никога). Slipknot е добра група. Ако не ги харесвате, не ходете на техен концерт, и не разваляйте преживяването и удоволствието на истинските фенове.”

Пълен Lineup за всички фестивални дни:

Основна сцена:
Петък, юни 25:

SOULFLY
TESTAMENT
HATEBREED
DROPKICK MURPHYS
THE HAUNTED
IGNITE
BLOOD FOR BLOOD
BANANE METALIK
GRONIBARD

Събота, юни 26:

FEAR FACTORY
MESHUGGAH
CHIMAIRA
SUFFOCATION
KILLSWITCH ENGAGE
DILLINGER ESCAPE PLAN
SKINLESS
FUNERAL FOR A FRIEND
DYING FETUS
CALIBAN
PAINT THE TOWN RED
TRANSMISSION 0
KORUM
JETSEX

Неделя, юни 27:

SLIPKNOT
MORBID ANGEL
AGNOSTIC FRONT
DEICIDE
DISCHARGE
LOUDBLAST
MAD SIN
UNSANE
NASUM
TERROR
DEW-SCENTED
SCARVE
TANTRUM
DISTURB

Втора сцена:
Петък, юни 25:

SHAI HULUD
GIVE UP THE GHOSTS
THE HOPE CONSPIRANCY
BORN FROM PAIN
CURL UP AND DIE
BENIGHTED
COMITY
8 CONTROL
FTX

Събота, юни 26:

PETER PAN SPEEDROCK
MALEVOLENT CREATION
E TOWN CONCRETE
ABORTED
THROWDOWN
DEADLINE
SWORN ENEMY
WALLS OF JERICHO
I DEFY
DEFDUMP
MORGUE
DOGGYSTYLE
LIFE KIT
NO COMPROMISE

Неделя, юни 27:

SLAPSHOT
MISERY INDEX
ZEKE
STAMPIN' GROUND
JR EWING
CARNAL FORGE
STREET DOGS
BURST
DO OR DIE
TEXTURES
ERADICATE
VITAMIN X
IMPLY IN ALL
ACTIONS FALL SHORT
Сподели.