Захари Бахаров: В "Под прикритие" Иво Андонов вече се мисли за безсмъртен

Pinterest LinkedIn +

Звездата Захари Бахаров пред Avtora.com за култовия му персонаж в хитовия криминален сериал "Под прикритие" - Иво Андонов, киното, телевизията и още...

.: Здравей! Имаш нова гореща половинка в "Под прикритие 4" – дългоочакваната Ния Туджарова, в чийто образ се превъплъщава очарователната Йоанна Темелкова. Още в самото начало на пилотния епизод от четвърти сезон станахме свидетели на една доста палава сцена помежду ви – бързо ли се сработихте и изобщо какви са впечатленията ти от Йоанна?

Захари Бахаров: Впечатленията ми са отлични. Сработихме се без никакви проблеми.

Това, че е професионална актриса, също беше от значение. Най-малкото, като обсъждаме сцените, ползваме една и съща терминология и сленг.

.: Напоследък всички те питат за брат ти – е, няма как и ние да не го направим. Като професионалист как оценяваш участието му в "Под прикритие 4"? А като негов батко какво мислиш за прическата му?

Захари Бахаров: Оценявам го високо. Първата сцена на брат ми беше една от най-хубавите сцени в сериала изобщо. Само две реплики, атмосфера и мръснишки снимано - много ми допадна.

Мисля, че играе добре и турският му е на сравнително добро ниво. Прическата му трябва да се прави внимателно, струва ми се. 

.: Макар да са излъчени само няколко серии от четвърти сезон, няма как да не отбележим ударната доза скандалност в сцените - секс, наркотици, псувни... Търсено средство за още по-голям успех ли са те или историята ги налага?

Захари Бахаров: В The Wolf of Wall Street думата "fuck" се казва към 500 пъти (току-що прочетох).

Въпросът е не колко, а как... Ако е с вкус, ако има смисъл, ако е на точното място и, въобще, ако е направено, както трябва, може всичко.

.: Героят ти е много противоречив – уж е от лошите, а всички го обожават, особено дамите. Напоследък Иво Андонов май губи контрол над ситуацията – има ли опасност да последва пътя на Косъма? (Не позволявай  да те убият, много те молим!)

Захари Бахаров: Опасност има... постоянно.

Иво Андонов губи контрол над ситуацията, понеже не внимава много. Може би, след като оцеля, вече си мисли, че е безсмъртен.

.: Най-верните хора на Иво – Куката и Близнака – са закоравели престъпници, но благодарение на прекрасните актьори, които ги създават, няма как да не ги харесваме. Не смяташ ли обаче, че трябва да попаднат зад решетките? Или може би справедливостта за тях изглежда по друг начин?

Захари Бахаров: Всички трябва да умрат.

.: Сменяме темата – успя ли да гледаш първия български психотрилър с елементи на хорър "Вила Роза"? Ако да, какво ще кажеш за изпълнението на твоя колега Калин Врачански?

Захари Бахаров: Не. Не съм. И не знам защо правим PR на "Вила Роза" в интервю за "Под прикритие".

Но мога да ви кажа, че от режисьора на филма - Мартин Макариев, с когото снимаме епизодите 5 и 6, имам страхотни впечатления. Мисля, че знае какво прави и предполагам, че го показва и във "Вила Роза".

.: В разгара на сезона на "Оскаритe" сме. Следиш ли какво излиза от Холивуд и какво мислиш за продукциите напоследък?

Захари Бахаров: Мисля, че от Холивуд не просто излизат неща, а всичко съществено, което се случва в света на киното (или 99%), се случва в  Калифорния... Така че трябва да се следи... Като "следи" е ключовата дума :)

А за продукциите напоследък мисля, както много хора, че най-интересното е в телевизията. Примерно Netflix, които първи предложиха да си купиш целия сезон на House of Cards, наведнъж избиха рибата... Mакар че ние с нашите торенти това си го практикуваме отдавна :)

.: В тази връзка – "Оскар" за най-добър филм на 2013-та трябва да отиде при...?

Захари Бахаров: Не знам. Искам Ди Каприо да вземе, защото това му е личен проект и отдавна го движи. Харесва ми актьорите да продуцират.

.: А кой е най-любимият ти филм изобщо? А режисьор?

Захари Бахаров: Сещам се за "Животът е прекрасен" на Роберто Бенини. Имам и други.

Всички режисьори са ми любими... нали са ми работодатели. Обичам ги и не мога да им се нарадвам. На тях и на сценаристите... те са другата ми любов.

.: По какво работиш в момента?

Захари Бахаров: По "Под прикритие".

.: Разбрахме, че ще заминаваш в чужбина – разкрий ни нещичко, ако е удобно.

Захари Бахаров: Нищо особено няма. Отивам за няколко месеца да заредя батериите. Нещо като Гуардиола след Барселона и преди Байерн :)

.: За финал – благодарение на филмите и сериалите хората успяват да избягат от ежедневието си и да се пренесат на друго място, при други хора, по друго време... Ти самият обаче как се чувстваш напоследък в нашата, българска "реална" реалност?

Захари Бахаров: Основна цел в живота ми е да огранича допира с "реалната реалност" до минимум. Това определи и избора ми на професия и подредбата на приоритетите.

Сподели.