Задава се фестивалът "Джаzz+ 2010"

Pinterest LinkedIn +

Шестото издание на фестивала "Джаzz+ 2010" ще се проведе от 15 до 19 май в София.

Както всяка година, фестивалът "Джаzz+ 2010" отново ще постави акцент върху актуалните проекти на артисти от европейската и световна джаз сцена.

Сред музикантите, които ще вземат участие в тазгодишния форум, са новият квартет на норвежкия пианист Торд Густавсен, пиано триото от Галисия - "Сумра", експлозивният квартет UHF (Ултра Хай Фламенко), групата на китариста Майк Стърн с Боб Малах, Дейв Уекл и Ришар Бона, както и оригиналният квинтет "Ронин" на пианиста Ник Берч.


Торд Густавсен квартет

Преди 5 години Торд Густавсен трио откри първия фестивал "Джаzz+". Тази година, на 15 май в зала "България", той ще открие и шестото му издание, но този път като част от своя нов квартет - Торе Брунборг (саксофон), Матс Ейлертсен (бас) и Йарле Веспестад (ударни). Музикантите ще представят новия албум на норвежкия пианистст - Restored, Returned.


UHF

Втората вечер от фестивалната програма е посветена на Испания в лицето на две групи - пиано триото от Галисия "Сумра" и квартета UHF (Ултра Хай Фламенко). Те ще се качат на сцената на Sofia Live club на 16 май.


"Сумра"

Основният акцент в програмата на фестивала "Джаzz+ 2010" е групата на знаменития китарист Майк Стърн със саксофониста Боб Малах и барабаниста Дейв Уекл, и със специалното участие на басиста и вокалист Ришар Бона, която ще свири на 17 май в зала 1 на НДК.


Майк Стърн

Пет пъти номинираният за "Грами" Майк Стърн и музикантите от групата му ще представят новия проект на именития китарист и композитор - Big Neighbourhood.


Ник Берч

Фестивалът "Джаzz+ 2010" ще бъде закрит на 19 май в Sofia Live club с концерта на истински оригиналния квинтет "Ронин" на швейцарския пианист и композитор Ник Берч.

Сподели.