Прожекции за незрящи ще има на "София филм фест"

Pinterest LinkedIn +

Тази година "София филм фест" продължава своята мисия да привлича незрящата публика в кинозалите, като изпълнява нейното желание да адаптира и показва изцяло български филми. В програмата "Кино за незрящи" са включени две премиерни родни заглавия, които са пригодени за свободно възприемане от хората с нарушено зрение.

Пълнометражният дебют на Надежда Косева "Ирина" е първият български  филм, адаптиран за незрящи хора в звукозаписно студио. Филмът разказва историята на младата Ирина, принудена да изхранва семейството си. В момент на безизходица тя се съгласява да стане сурогатна майка. В хода на бременността Ирина преоткрива живота и себе си, разбира какво е да обичаш и да прощаваш... 

Вторият филм от програмата "Кино за незрящи" ще бъде дублиран на живо от актьори в залата. Това е режисьорският дебют на Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки",  създаден по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков "На Изток от Запада". Сюжетът разказва за Георги и приятелката му Юки, която е японка. Двамата се запознават по време на емигрантския си живот в Канада. След много опити да имат дете те се решават на инвитро процедури, като избират да се подложат на манипулацията в България. Във филма участва и българският актьор Димитър Маринов, станал известен и у нас с ролята си в холивудската лента "Зелената книга", отличена с "Оскар" за най-добър филм.

Прожекциите са отворени за всички зрители. Кучета водачи отново са добре дошли в Дома на киното, където ще се проведат и двете прожекции.

Прожекцията на "СНИМКА С ЮКИ" е на 21 март от 14:00 часа.

Прожекцията на "ИРИНА" е на 25 март от 14:00 часа.

 

Билетите за двете прожекции са на преференциална цена от 5 лв.

За придружители – вход свободен.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.