За лицемерието на един продуцент – как Маги Халваджиян се кълнеше, че няма да кани чалга изпълнители в предаванията си (видео)

Pinterest LinkedIn +

"Няма мое предаване, в което да чуете чалга! Няма такова!" - казва Магърдич Халваджиян в едно старо свое интервю, в което гръмко прокламира своите "ценности".

"Мога да поканя някой чалга изпълнител да се появи за малко, но никога няма да му позволя да пее в мое предаване! Това няма да се случи!" – твърди Маги преди години и звучи… убедително.

Днес обаче предаванията му изобилстват не само от чалга изпълнители, но и от песните им – Азис, Софи Маринова, Преслава, Фики Стораро, Деси Слава, Константин, Милко Калайджиев, Луна и т. н.

Любопитното е, че в това старо свое изявление, което можете да видите в края на текста, продуцентът Халваджиян твърди категорично, че предпочита да не си вдига рейтинга с чалга изпълнители и че неговите предавания нямат нужда от такова изкуствено вдигане на рейтинга: "И "Като две капки вода" и "Х Фактор" се гледат, без в тях да има чалга, никаква!".

"Всичко опира до топки! Готови ли сме да си загубим работата, за да си отстояваме принципите?", пита Магърдич Халваджиян и сам показва как не е готов да отстоява принципите си, пълнейки предаванията си с чалга изпълнители и песните им.

Нещо повече – през 2015 продуцентът беше още по-краен. "Чалгата погубва България!" - обяви той на пресконференция по повод ново издание на "Х Фактор". Тогава той изнесе цяла лекция срещу поп фолка и призова: "Всички трябва да се борим с тази пошлост и да не я допускаме до национален ефир". Повод за този негов коментар стана предходно интервю по Нова телевизия, по време на което продуцентът реагира невъздържано при обявяването на репортаж за сръбската турбофолк легенда Лепа Брена.

Въпреки последвалите остри коментари, Халваджиян не се разкая за реакцията си. "Съвсем съзнателно го направих. Казвам "ужас" за Лепа Брена с гордост. Аз не понасям тази музика, не ми харесва и нарочно се изпуснах в ефир, не беше случайно. За мен музиката се дели на хубава, лоша и чалга. В моето сърце чалгата няма никакво място", поясни продуцентът по време на пресконференцията.

Към днешна дата това верую на арменеца като че ли не е съвсем актуално, ако съдим по неговите предавания в момента. Лицемерие, катарзис или рязка загуба на ценности се крие в тази промяна? 


Сподели.