За кино маниаци: 4D кино скоро и в България

Pinterest LinkedIn +

Последната новост, която предстои да бъде внедрена в кината "Арена", е MX4D системата на "Media Mationза 4D киноизживяване. Първите демонстрации бяха направени по време на събитието "Comic Con" на 14 и 15 септември 2019 г.

MX4D залите от последно поколение предлагат нов начин за забавление в киното, невъзможен в домашни условия. Те разполагат с луксозни кожени кресла, оборудвани с пълен набор ефекти, включително разнообразни движения на креслата, аромат, гъделичкане на врата и краката, струи въздух/вода. Преминавайки отвъд стандартния 3D формат, MX4D използва новопатентованото EFX кресло на "Media Mation", което позволява на всеки зрител да има еднакво изживяване, независимо от мястото в залата. Допълнителните "атмосферни" ефекти в залата включват вятър, мъгла, дъжд и светкавици.

С новите зали в кината "Арена" България става 24-та страна със специализирани MX4D кинозали на "MediaMation". Очаква се инсталациите да надхвърлят 400 до края на годината.

"Media Mation" се гордее, че представя MX4D на българския пазар в красивите зали на кината "Арена". Те са страхотни партньори и с нетърпение очакваме заедно да представим много блокбастъри през следващите години в нашия уникален и забавен формат", споделя Хауърд Кайдайш, изпълнителен директор на "Media Mation".

"Кино "Арена" непрекъснато разширява хоризонтите си и се стреми винаги да предлага на публиката най-доброто киноизживяване. Инсталирането на MX4D ще ни позволи да продължим да предоставяме на зрителите ни последните иновации в киното, за да сме сигурни, че те получават максимално възприемане на филмовото съдържание", казва Димитър Манчев, изпълнителен директор на Кино Арена.

Предстоящите заглавия в MX4D формат включват дългоочакваните филми "Джуманджи: Следващото ниво" и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър", както и още много кинохитове.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.