YouTube Viral: Гигантска древна акула изплува от дълбините на Battlefield 4 (Видео)

Pinterest LinkedIn +

От месеци насам шведската компания EA DICE подсказва на феновете на Battlefield, че в най-скорошната игра от касовата поредица е скрита праисторическа изненада с толкова големи размери, че на практика е невъзможно да остане незабелязана. Стига да бъде намерено точното място, където е заложена, и да са налице точно определени условия.

Става дума за отдавна изчезналата (преди повече от 1,5 млн. години) гигантска акула Мегалодон, която е достигала размера на шестетажен жилищен блок, а само зъбът й е бил с дължина от една педя.

Съблазнени от идеята да са първите, които ще намерят Мегалодон, хиляди фенове се впуснаха в издирването на необикновеното, но реално съществувало в миналото създание. Първият, който очевидно е успял в това начинание, е YouTube потребител на име Jackfrags, чието геймплей видео свидетелства за две срещи с Мегалодон, осъществени в картата Parcel Storm при десанта на десет играчи в бурните океански води.

Онези, които следят уеб поредицата Battlefield Friends, вероятно са попаднали на епизода, в който един от персонажите крещи на своите съратници да излязат незабавно от водата, тъй като там се крият Мегалодони. Въпреки че Battlefield Friends е представян като любителски проект, една реплика от шоуто бе включена в сингълплеър кампанията на Battlefield 4, което предполага, че между производителя и феновете има някакво тайно съучастничество.

Така или иначе всички тези съвпадения, плюс провокацията на Александър Грьондал от DICE, че в играта е заложено "великденско яйце", което ще накара всички да изреват "what the f*** was that?", дадоха основание на Battlefield 4 играчите да прегърнат предизвикателството да намерят и накарат Мегалодон да изплува от морските дълбини.

Вижте сами двете появи на Мегалодон в Battlefield 4, провокирани от отбора на Jackfrags, в един от най-гледаните клипове в YouTube през първия уикенд на април 2014 година.


Сподели.