Youssou N'dour се кандидатира за президент на Сенегал

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният африкански музикант - певец и перкусионист Youssou N'dour с над 20 издадени албума и хитови сингли като Shakin' the Tree (с Питър Гейбриъл) и 7 Seconds (с Нена Чери), обяви решението си да се кандидатира за президент на своята родина - Сенегал.

52-годишният изпълнител, считан за основен популяризатор на стила Mbalakh, е отменил всичките си концертни изяви, за да се концентрира изцяло върху политиката и предстоящата си кампания.

Последният му студиен албум - Mbalakh Dafay Wakh, излезе през 2011 година, когато N'dour бе удостоен от престижния университет Йейл с докторска степен по музика.

През февруари 2012 година той ще влезе в оспорваната надпревара за президентския пост на Сенегал, който в момента се заема от 85-годишния Abdoulaye Wade. Последният е обект на постоянни критики поради огромните суми, които харчи, въпреки бедността и безработицата, които се ширят в Сенегал, както и поради непризнаването на поправката в конституцията на страната, ограничаваща президентските мандати на два.


Сподели.