Young BB Young: Няма да пробиваме, само ще обараме международния пазар

Pinterest LinkedIn +

Young BB Young са двама свежи агенти, които вкараха поредния студен душ на събуждащия се напоследък български рап.

Направиха го не с гениалност, нито с нечувани рими, а с чувство за хумор.

Забавният текст, зарибяващият припев и веселият клип на O Kolko Si PROs завладяха интернет пространството като летен вирус, заради което мнозина видяха в Young BB Young новите Ъпсурт, а антигероят на българския рап Гошо от Почивка (G.P.) побърза да ги увековечи в хейтърска песен.

Рап дуетът се състои от Стефан (Стефонския), който се занимава с аудио обработка и Владо (Черния) - копирайтър в рекламна агенция.

Срещнахме ги на един балкон в летен следобед и ги разпитахме за песента, проектът им с AV, българския хип хоп и слуховете за гей връзка помежду им...

Елена Пенева: Кои са Young BB Young? От кога сте заедно?

Стефан:
Започнахме да правим музика заедно преди 7-8 години. Видяхме се за първи път на парти на Килата, но и ние, като истинските рапъри, в началото се гледахме лошо и не се харесахме. След това се запознахме и нещата се случиха....

.: За вас се шегуват, че сте близки като двойка....

Владо:
Много сме близки, живеем заедно от 8 години...

Стефан:
  Хе-хе, тоя, дето го е казал това - сигурно женичката му е била на нашия адрес. Ще му кажем: баба ти е гей!.: Кое беше първото нещо, което направихте заедно?

Владо:
Shake Too Guz.

.: Колко песни имате?

Стефан:
Много, но са все недовършени. Затова и не сме ги качили никъде. Аз съм супер маниак нещата да са барнати, мастерирани, направени добре, измислени. Гледаме и да не бързаме много, за да не станат няк'ви изпросени, дори и да има яки рими.

.: Как се роди O Kolko Si PROs?

Стефан:
Случайно, от едно запяване. След това се видяхме с нашия човек Princc Vihren и той го изпя супер яко, веднага. Имаме още три песни с него!

.: Как изобщо решихте точно O Kolko Si PROs да бъде парчето с клип? Знам, че видеото е станало покрай снимките на песента с AV.

Владо: Ти сама го каза - пълна случайност, не сме го решавали предварително.

 .: Очаквахте ли такъв успех?

Владо:
Не.

Стефан: Е, не е така, като песен очаквахме, че ще пробие, защото нямаше човек, който да я е чул и да не е казал "Брат, тва е парчето!“. Покрай тия коментари повярвахме в нея и в това, че има смисъл й направим клип. В началото мислехме само да я пуснем в интернет - просто да си я съществува като песничка...

Владо: Тя имаше 10 различни версии преди финалната.

Стефан: Да, да - докато стигнем до този инструментал и да го одобри и Владо, 'щото много се слушаме за тия неща...

Владо: Нали сме гей двойка...

Стефан: Да, ха-ха. Даже имаше един приятел, викаше: вземете един фотоапарат и снимайте в Южния парк, аз ще го монтирам, но това парче трябва да има клип! Ама пък точно тогава се запознахме с операпарите...

Владо: И те случайно я чуха в колата и така се стигна и до видеото.

.: Кои са "операпарите"?

Владо:
Момчетата, които снимат рап клипове - Доби Николов и Ивайло Конов. Те снимаха клипа, монтажист и режисьор на кадрите от София е Тодор Велев. Финалната обработка е на студио Four Plus - много им благодарим! За нас остана само да изсвирим чалгата, дето се чува - гюбек sold the гейм!

.: В гюбека е и на Стефан баща му!

Стефан:
Да, и той се включи с финалното китарно соло. Имаше 50 варианта, избрахме най-добрия от Бащата records..: Сега продължавате в същия дух?

Стефан:
Продължаваме, продължаваме! В същия дух, защото, малко или много, това ни е стилът - рими, които да те разсмеят и да ти кажат нещо, за което не си помислял от тази гледна точка.

.: Вие се шегувате, че не сте истински рапъри... Как гледате на себе си?

Владо:
Аз като на копирайтър, а той като на човек, който се занимава със звук.

Стефан: Не е толкова въпросът дали сме рапъри. Просто не сме филмирани: "животът ми е рап, идвам от улицата", некви фрийстайлчета и батълчета. Пред кого да се доказвам?! Пръдльовци!

Иначе и двамата слушаме супер зарибена музика - не е Ъшър и Лил Джон и йеа-йеа. Слушаме яко рап. И двамата сме много в тая музика.

Просто не харесваме филма на въпросните "рапъри", дето били в играта. Ква игра бе? После мажат пастета и нагъват филиите.

.: Как си обяснявате, че видяха у вас новите Ъпсурт?

Стефан:
Ние ги харесваме, защото песните им винаги са остроумни, с послания! Това ни ласкае, макар че сме доста различни...

Владо: Те са супер реални. Ама въобще не искаме да ги копираме. Ние си имаме собствен стил!

.: Кои са добрите рапъри в България?

Владо:
О, има много!

Стефан:
Може не всичката продукция е добра, но има доста хора с яко мислене. Харесваме Килата, Колумбиеца, Две лица, Мишо Шамара. NDOE е много, много як! Общо взето, когото харесваме, с него и бачкаме. Сигурно и AV е голям рапър...

Владо: Много ясно - тя е най-големият!

Стефан: Всъщност с почти всички сме в добри отношения и бихме бачкали заедно.


.: Освен с Гошо от почивка... Как ще коментирате парчето "200 близалки за Young BB Young"?

Владо:
Ха-ха, да. Не знам защо толкова му обръщате внимание на това, той нещо си е въобразил, че O Kolko Si PROs е за него, ха-ха.

Стефан: Кой каквото иска да прави, дреме ми! Умирам от кеф, като се случват такива неща - подмятам си едното ... в другия крачол и се сцепваме от смях, наистина.

.: Кой е най-смешният коментар, който сте чули за O Kolko Si PROs?

Стефан:
Много са. Най-често, че музиката е крадена. Мога на тия да им я изпратя писта по писта, да видят кое по-точно е крадено. 

Владо: Мен ме изкефи един коментар на македонски. Някъв фен ни написа, че майка му, на 55 години, слушала песента и припадала от кеф, за нея сме били закон, ха-ха-ха.

.: Ще пробивате на международния пазар...

Стефан:
Бе чак да го пробиваме. Може малко да го обараме.

.: Къде могат да ви гледат феновете?

Стефан:
На 5 август в клуб Sugar ще има лайф на 100 Кила и Young BB Young, ще пускаме и музика - дано се съберат хора и да стане яко.

Иначе пак тримата ще обикаляме из страната през август.

Автор: Елена Пенева, peneva@avtora.com

Сподели.