Xbox 360 HALO 3 - колекционерското издание

Pinterest LinkedIn +

Ето, че гейм конзолата второ поколение се сдоби и с първата си колекционерска версия. Заедно с нея ще получите и най-хитовото заглавие в жанра на конзолните шутъри - Halo 3.

Няма да се впускам в дълги и скучновати обяснения за това с какъв хардуер е натъпкана конзолата на Microsoft и дали е по-добра или по-лоша от своите главни конкуренти - Nintendo Wii и Sony Playstation 3. Защото усещането от гейминга се определя не от мощта на процесора или количеството рам в конзолата, а от това до колко гейм дизайнерите са се постарали да оптимизират максимално заглавията си за дадената платформа.

Xbox 360 обаче блести много силно в една сфера - игрите. В момента това е конзолата с най-богат каталог от заглавия, обхващаш максимално много жанрове - от шутъри и стратегии през парти игри и екшъни. И докато собствениците на Playstation 3 и Nintendo Wii все още чакат ексклузивните за съответните платформи игри Resident Evil 5 и Grand Theft Auto 4 то Xbox 360 вече разполага с най-големия си коз за годината - фантастичния екшън Halo 3.

Освен това получавате и Xbox Live услуга - опция за игра в мрежа с други притежатели на конзоли. Зарибяващият геймплей на мултиплейър сблъсъците увеличават живота на всяка игра от няколко часа до няколко месеца.


Halo 3 стана най-бързо и най-много продаваната игра за Xbox 360

Xbox Artcade пък ви позволява да закупувате онлайн класически аркадни игри от зората на конзолния гейминг. Microsoft получиха лиценза за някои от класическите игри за Nintendo Entertainment System (Nes) и Sega Mega Drive конзолите, които освен на някои маси на Илиянци не могат да бъдат намерени от друго място.

В същото време, конзолата има доста по-добра софтуерна поддръжка, от конкурентите си заради подкрепата от Microsoft. Това включва Windows Media Center, позволяващ ви да ползвате конзолата си и за гледане на HD DVD-та и слушането на музика.

В специалното издание, освен променения дизайн, издържан в тоновете на бойния костюм на главният герой на Halo 3, е оправен и най-големия проблем на първите Xbox 360 конзоли - т.нар. Червен Кръг на Смъртта, изявяващ се в оцветяването на старт бутона в червено, след буквално препичане на хардуер на конзолата. Двата контролера към конзолата също са изцяло в милитъри зелен цвят.

В крайна сметка с поддръжката си за дигитална медия, превъзходния си пакет с онлайн услуги и чудесна галерия от игри Xbox 360 все още държи първото място в надпреварата за най-добра конзола.Технически характеристики:
Име: Xbox 360 HALO 3 Edition
- Media Type: DVD-ROM
- Processor: 1 x IBM PowerPC 3 cores 3.2 GHz
- Ram: 512 MB GDDR3
- HDD: 20 GB

Купи от: Plesio
Сподели.