Writers Guild of America Awards 2013 - номинираните

Pinterest LinkedIn +

След като Гилдията на филмовите продуценти в САЩ (PGA) определи претендентите за наградите си за 2013 г., своите номинации обявиха и членовете на Американската гилдия на сценаристите (WGA), чиито статуетки ще бъдат раздадени на 17 януари.

Сред най-добрите филми се забелязват някои изненадващи заглавия като The Perks of Being a Wallflower, The Master, Looper, както и новият филм на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) – Django Unchained (Джанго без окови).

Очаквано присъстват любимците на критиката Zero Dark Thirty, Lincoln (Линкълн), Moonrise Kingdom (В царството на пълнолунието) и Les Miserables (Клетниците).

Гилдията на сценаристите не пропуска да отбележи също драмата Flight по оригиналния сценарий на Джон Гатинс (John Gatins), както и адаптираните Argo (Арго), Life of Pi (Животът на Пи) и Silver Linings Playbook (Наръчник на отпимиста).

Гилдията на сценаристите е една от последните с обявени номинации, като до 10 януари се очаква да бъдат публикувани номинациите на Гилдията на режисьорите, номинациите за BAFTA, както и дългоочакваните номинации за Оскар.

Сподели.