World of Warcraft с нов сценарист

Pinterest LinkedIn +

Съдбата на филмовата екранизация по World of Warcraft бе поставена под съмнение след оттеглянето от проекта на Сам Рейми – режисьорът на трилогията на Spider-Man, предшестваща появата на Amazing Spider-Man, който предпочете да работи по Oz: The Great and Powerful.

Сега обаче Legendary Entertainment дават да се разбере, че не са се отказали от разработката на лентата, обявявайки името на човека, изпод чието перо ще излезе нейния адаптиран сценарий. И той съвсем не е случаен - Чарлз Лийвит има във филмографията си заглавия като K-PAX, Blood Diamond и предстоящия фентъзи адвенчър The Seventh Son на Сергей Бодров.

В своето изявление изпълнителният директор на Activision Blizzard, Боби Котик, подчерта колко голямо значение има за Blizzard, и респективно за него, филмът по World of Warcraft, и с какво внимание се гледа на разработката, тъй като примерите за несполучливи екранизации по видео игри не са един или два.

Заинтересованите от проекта вероятно знаят, че преди време Уве Бол лично се свързва с Blizzard, предлагайки им да направи филм по популярната MMO фентъзи екшън ролева игра, но получава твърд отказ. По собствените му думи от Blizzard са му обяснили, че не смятат да продават филмовите права на WoW с уточнението: "не и на теб, особено на теб".

Бол стои зад кино адаптациите на игрални заглавия като BloodRayne и Far Cry и има рейтинг от едва 18/100, калкулиран от MetaCritic.

Сподели.