World of Warcraft с над 12 милиона потребители

Pinterest LinkedIn +

Повече от 12 милиона души са се регистрирали в сървърите на фентъзи ролевата масова мултиплеър онлайн игра World of Warcraft, обявиха от Blizzard.

Невероятният брой играчи е бил достигнат със старта на втория експанжън на играта - Wrath of the Lich King в Китай.


"Подкрепата и ентусиазма, които геймърите от целия свят продължават да демонстрират по отношение на World of Warcraft, потвърждава убежденията ни, че играта предлага едно от най-добрите гейминг преживявания към днешна дата", заяви съоснователят на Blizzard Майк Морхейм, който изпълнява и длъжността изпълнителен директор.

"Както винаги се стремим да изведем играта на още по-високо ниво и с нетърпение очакваме да го покажем с издаването на Cataclysm през декември".

Междувременно стана ясно, че плановете за заснемането на филм по World of Warcraft са замразени, след като режисьорът Сам Рейми заяви, че е решил да започне работа по нова лента по "Магосникът от Оз".

Рейми обяви намерението си да направи филм по World of Warcraft през 2009 година, с обяснението: "В същността си Warcraft е фантастична история с много екшън. Очарован съм от идеята да работя с толкова енергичен продукционен екип, за да пренеса проекта на голям екран..."

От студиото Legendary Pictures не са обявили още дали филмът ще бъде заснет по-късно или дали ще се търси нов режисьор.

Сподели.