Wizardry възкръсва във F2P MMO формат догодина

Pinterest LinkedIn +

Класическата RPG поредица Wizardry, чиято оригинална игра - Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord, излезе преди цели 30 години, а повечето й spin-off продължения са популярни единствено в Япония, ще бъде възкресена с масова мултиплеър онлайн игра, наречена Wizardry Online, обявиха Gamespot.

Японската компания за гейм издателство планира да стартира играта най-напред на азиатския остров, още това лято, веднага след края на затворените бета тестове, които текат в момента, а догодина и в Северна Америка, и Европа. И на трите континента Wizardry Online ще бъде безплатна за игра.

Производителят на заглавието, Headlock, Inc, e слабо популярен в западния свят и се свързва преди всичко с работата си по издадената в началото на 2011 г. Nintendo 3DS ролева игра Radiant Historia на Atlus.

Шухеи Уеда – президентът на Gamespot, обещава на феновете на Wizardry отново да почувстват атмосферата на оригиналната поредица, чието последно официално допълнение - Wizardry 8, излезе точно преди 10 години.

В изявлението на компанията се посочва още, че геймплеят ще бъде наситен с PvP битки, а любителите на предизвикателствата ще могат да изпитат тръпката на перманентната смърт.

Сподели.