Withings Home HD камера – осигурете си спокойствие

Pinterest LinkedIn +

От всички неща, които можете да си купите с пари, най-важните често не са предмети. Да вземем например спокойствието. То е нещо, което не можете да пипнете или да помиришете, но си заслужава всяка стотинка, която сте вложили в него.

Това е и основната цел на камерата, наречена просто Withings Home (цена 399 лв.). Семпло име, което прикрива доста сериозни възможности. Основната й задача е именно да ви осигури спокойствие. И го прави експертно, по различни начини.

Като начало, камерата ви позволява да гледате през нейното 5-мегапикселово око, независимо къде се намирате, практически без забавяне на връзката или насичане на видеото. Всичко това – в HD качество, така че да не изпуснете и най-малкия детайл от случващото се.

Withings Home има зрителен ъгъл от 135 градуса, така че да можете да наблюдавате всяко кьоше на стаята, в която сте я поставили. Камерата разполага и с функция за автоматично изчистване на образа при по-голямо приближаване (способна е на 12-кратен zoom) – ще се почувствате като персонаж от "От местопрестъплението", който постоянно възклицава "изчисти изображението"!


Камерата е способна и на нощно виждане, така че тъмнината не я притеснява. Софтуерът към нея също е интересен – първо на първо, можете да я управлявате през мобилния си телефон (за момента само за iPhone, но се разработва и версия за Android). В приложението ще видите синтезирани всички по-интересни моменти от деня, както и ще можете да прегледате целия запис на супер висока скорост.

Всъщност да наричаме Withings Home просто камера не е много коректно, тъй като това понятие не предава точно всичките й възможности. А те са доста и се простират извън записването на видео изображение. Тя може да служи и като двупосочно радио – способна е както да записва звуци (има два микрофона), така и да ги предава. На практика можете да водите разговор през нея или да я ползвате като бейбифон.

Най-интересната й функция обаче не се забелязва лесно – Withings Home разполага със сензори, които измерват качеството на въздуха в помещението. Ако не живеете в някой китайски индустриален град или в Анкх-Морпорк, едва ли замърсяването на въздуха е сред основните ви притеснения, но въпреки това тази информация винаги е полезна. Резултатите се визуализират в лесна за разбиране графика, а приложението ви предупреждава, ако определени граници бъдат надминати.

И така – Withings Home събира в едно почти всички функционалности, от които имате нужда, за да се чувствате сигурни в дома си. Цената действително е сериозна, но, както вече отбелязахме, някои ценни неща просто не могат да се измерят в левове.

Купи Withings Home ТУК

Сподели.