Withings Aura – дискотека в сънищата ви

Pinterest LinkedIn +

Човек прекарва около една трета от живота си в сън. Доста сериозно разхищение, ако питате нас, но няма как – биология. Дори най-модерните технологии не са способни да ни отърват от тази необходимост, макар че се правят сериозни опити (кой не е стоял да цъка на компютъра до 4 сутринта?).

И след като не можем да се отървем от нуждата от сън, поне можем да направим всичко необходимо, за да бъде той по-качествен. Истината е, че съвременната наука все още не е напълно наясно какво точно означава "качествен сън", но въпреки това се намират някои продукти, които ни обещават да презаредят батериите ни колкото може по-успешно.

Една такава джаджа е Withings Aura (цена 589 лв.) – специална сензорна система, за която се твърди, че следи и подобрява съня ви. Ние все пак не сме лекари и не можем да твърдим нищо със сигурност, но за да не сме голословни, правим това представяне докато много, ама много ни се спи.

Специално разработената технология на Withings Aura комбинира няколко елемента в едно – безконтактен следящ сензор, който се поставя под матрака, както и активно звуково и светлинно устройство, което да поставите някъде около леглото си. Създателите настояват, че това устройство ви гарантира спокоен сън и плавно събуждане. Всичко е обединено от едно приложение за iPhone, засега няма версия за Android.

Withings Aura разчита на предполагаема връзка между светлинните вълни и отделянето на мелатонин – хормона, отговорен за цикъла сън-събуждане. С две думи, джаджата ще ви облъчва с различна светлина, докато спите, и тази светлина би трябвало да ви помогне да откъртите по-спокойно. Нека думата "облъчва" не ви стряска – не става въпрос за някакви вредни лъчения или радиация, а за най-обикновена светлина, но подбрана специално за нуждите на качествения сън.

Докато дремете, сензорът ще събира различна информация за съня ви, следейки движенията на тялото, начина на дишане и сърдечния ви ритъм. Когато се събудите, можете да видите цялата информация на екрана на смартфона си, допълнена от съвети какво и как можете да подобрите.

Веднага трябва да си признаем, че не сме тествали устройството и не можем да дадем показания за неговата ефективност, но изглежда доста интересно. Цената му е доста сериозна, но ако предполагаемите му ползи са реални, то си заслужава всяка стотинка.

Купи Withings Aura ТУК

Сподели.