Wi-Fi рутерът Tenda AC8 осигурява безпроблемен стрийминг и развлечение у дома (Ревю)

Pinterest LinkedIn +

С новия Wi-Fi рутер Tenda AC8 потребителите вече могат спокойно да се посветят на различни интернет забавления у дома, включително стрийминг на видео и игри в мрежа. Със своето плавно 4K поточно видео възпроизвеждане устройството е подходящо и за геймъри, които прекарват голяма част от времето си онлайн. Новият двубандов AC1200 рутер на Тенда подсигурява всички тези дейности, доставяйки сигурна и бърза интернет връзка за дома. Любопитното при този рутер е, че Wi-Fi приложението му може да управлява и да прави мониторинг на мрежата в реално време. В следващите редове ще се спрем подробно на функциите и някои специфични негови особености.

Външен вид и дизайн  

Tenda AC8 се отличава със здрав и компактен дизайн, който се дължи на стабилната му пластмасова конструкция и лек хардуер (едва 612 грама). Благодарение на компактните му размери (200 x 127 x 33,6 мм) устройството се пренася лесно и пасва на всяка обстановка и интериор, за което допринася и неутралният му черен цвят. 

Рутерът притежава 4 външни антени с усилване 6 dBi. Те обаче не могат да бъдат заменени лесно с други, а ако решите все пак да го направите, ще нарушите условията на гаранцията. 

AC8 рутерът на Тенда има и многоцветен LED индикатор, който е разположен в горната му част. Неговата функция е да сигнализира за работното състояние на устройството във всеки един момент. В задната му част са разположени четири гигабитови LAN порта, WPS/Reset бутон и захранващото гнездо за адаптера.

Освен рутера в кутията ще откриете ръководство за потребителя, захранващ адаптер, както и кабел за свързване на WAN порта към интернет.

 

Покритие 

Оборудван с технологиите MU-MIMO и Beamforming +, безжичният рутер Tenda AC8 успява да осигури добро покритие и стабилна работа на мрежата. Благодарение на тях устройството покрива около 90 квадратни метра площ, което е напълно достатъчно за малки и средни по размер жилища. Нещо повече - с функцията Smart Traffic Prioritisation рутерът приоритизира трафика по интелигентен начин, така че да осигури постоянна и оптимална работа.

 

Сигурност 

Тенда AC8 поддържа протокола IPv6, който намалява до минимум опасността от вирусни атаки, като в същото време защитава онлайн транзакциите и опростява предаването на данни. В добавка, рутерът работи с напреднали алгоритми за криптиране като WPA/WPA2 и WPA-PSK/WPA2-PSK, чрез които подсигурява допълнително безжичните комуникации у дома. Важна по отношение на сигурността е и функцията му за родителски контрол, както и възможността за конфигуриране на специална мрежа за гости.

 

Двулентова технология 

Вградената двулентова технология на безжичния рутер обединява 2.4GHz и 5GHz под едно Wi-Fi име. В добавка - устройството може автоматично да анализира онлайн средата и да оптимизира Wi-Fi канала, като по този начин осигурява по-висока скорост за предаване на данните. Освен двубандовия Wi-Fi рутерът има и четирите Gigabit Ethernet порта и по този начин оползотворява максимално гигабитовата оптика.

 

Процесор 

Рутерът Tenda AC8 има 1GHz процесор на Realtek, произведен по 28 nm технологичен процес. Той осигурява на устройството четиридесет процента по-висока производителност спрямо неговите предшественици.

 

Автоматични настройки 

За улеснение на потребителите рутерът е снабден с функция за автоматично конфигуриране. Благодарение на нея можете лесно да направите миграция на вашия акаунт, свързвайки  LAN порта на AC8 с WAN порта на стария ви рутер.

 

Достъпна цена 

През последните години цените на Wi-Fi рутерите паднаха значително. Типичен пример е и двулентовият AC8 рутер на Тенда, който можете да откриете на пазара у нас на достъпната цена от около петдесет лева Но въпреки че спада към бюджетните модели на китайската компания, както сами се уверихме, той предлага повече функционалности в сравнение с устройствата от своя клас.
 

За финал ще допълним, че Тенда AC8 може да осигури едно много добро покритие при пряка видимост и дори през преградни тухлени стени. За цената си устройството притежава сравнително добра мощност и може да осигури свързаност на пет-шест устройства едновременно. С други думи - Wi-Fi рутерът Tenda AC8 е едно отлично решение за всеки, който търси оптималното съотношение цена-качество.

Сподели.