Американската група "Whitechapel" с концерт в София на 3 юли 2019 г.

Pinterest LinkedIn +

Американската метъл формация "Whitechapel" идва за първи път в България за концерт през лятото. Той ще се състои на 3 юли 2019 г. в стoличния клуб "Mixtape 5". Билетите струват 30 лeвa и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg. В деня на събитието и на място ще струват 30 лв.

"Whitechapel" е американска деткор формация от Ноксвил, Тенеси. Групата е кръстена на областта Whitechapel в Източен Лондон, Англия, известна като мястото, на което Джак Изкормвача е извършил зловещата серия от убийства.

Основана през 2006 г. от Фил Боземан (Phil Bozeman) и Бен Савидж (Ben Savage), групата пуска 6 студийни албума и 11 музикални клипа. В момента тя работи с лейбъла "Metal Blade Records". Сред най-успешните албуми на бандата "A New Era of Corruption", който излиза през 2010 г. и още през първата седмица на пазара групата продава над 10 000 бройки от него и се класира на 43-то място в класацията "Billboard 200".

"Whitechapel" са повлияни от голям и разнообразен набор от групи, сред които "Cannibal Corpse", "Meshuggah", "Bloodbath", "Pantera", "Metallica", "Slayer", "Suffocation", "Deftones", "Despised Icon", "Behemoth", "Nile", "Gojira", "Necrophagist", "Carcass", "Aborted", "Agnostic Front", "Deicide", "Morbid Angel", "Napalm Death", "Entombed" и "Cattle Decapitation".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.